• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA keskpank lõpetab varaostuprogrammi

  USA keskpank (Föderaalreserv) lubas majanduse taastumise jätkumisel lõpetada oma suure varade ostu programmi (QE3) oktoobris, selgus rahapoliitika komitee protokollist.

  Föderaalreserv on vähendanud sel aastal igal kohtumisel varaostu programmi 10 miljardi dollari võrra. Hetkel ostetakse varasid iga kuu 35 miljardi dollari eest.
  Föderaalreservi istungi protokollist selgus, et keskpank lõpetab varade ostmise oktoobris, juhul kui majanduses ei teki suuremaid probleeme. Esimest korda teatas keskpank konkreetse aja, millal programm lõpetatakse. Edaspidi on investorite tähelepanu baasintressimääradel.
  „Kui majanduse olukord püsib komitee ootuste kohaselt stabiilne, siis vähendatakse varaostusid igal järgneval istungil. Programm lõpetatakse seega pärast oktoobrikuist istungit,“ selgub protokollist.
  Keskpanga ametnikud jõudsid ka lähemale otsusele, mil määral ja kuidas viiakse läbi niinimetatud väljumisstrateegia. Eeldatavalt tehakse otsus siis, kui on aeg intressimääru tõsta.
  Kui keskpank hakkab intressimääru tõstma, ei väljendata määra enam konkreetsete protsendipunktide, vaid vahemikena. Ka praegu on intressimäär pandud paika vahemikus 0-0,25 protsenti. Paljud FEDi ametnikud pooldavad konkreetse protsendi asemel vahemiku määramist.
  Aktsiaturgudele eile avaldatud uudised halvasti ei mõjunud – Dow Jones on täna tõusnud juba 0,47 protsenti. S&P 500 on lisanud 0,46 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.