Herbalife’i investorid naersid Ackmani välja

Rainer Saad 23. juuli 2014, 11:21

Miljardärist riskifondi juht Bill Ackman andis eile presentatsiooni Herbalife’i kohta, pidades seda oma karjääri kõige tähtsamaks esitluseks. Paraku naersid Herbalife’i investorid selle välja.

Ackman, kes juhib riskifondi Pershing Square Capital, panustas 2012. aasta lõpus miljard dollarit Herbalife’i aktsiahinna langusele. Ackmani väitel on toidulisandeid tootva firma näol tegemist püramiidskeemiga ning ta on ettevõtet võrrelnud isegi natsidega.

Eile kogunesid Manhattani AXA Equitable hoonesse Ackmani esitlust kuulama sajad inimesed. Isegi Ackmani isa oli kohal. Lisaks vaatasid tuhanded esitlust interneti vahendusel.

Ackmani presentatsioon koosnes üle 250 slaidist ja see oli väga detailne, kuid ühtegi olulist või veenvat fakti sealt ei tulnud. Ackman väitis, et Herbalife’il on väljamõeldud kliendid ja väljamõeldud äri võimalused. Samuti süüdistas ta firma juhtkonda selles, et nad kasutavad ära vaeseid.

Kui esmaspäeval ütles Ackman, et annab oma esitlusega Herbalife’ile surmahoobi, kukkus toidulisandite firma aktsia 15 protsenti. Näib, et investorid lootsid midagi väga halba, kuid eile pärast esitlust tõusis Herbalife’i aktsia 25 protsenti ligi 68 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2014, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing