McDonalds on jäänud Venemaa-USA pingete keskele

Raido Neemre 25. juuli 2014, 23:15

Venemaa riiklik tarbijakaitse amet on Moskva kohtusse esitanud hagi, millega soovitakse keelata kuulus McDonaldsi juustuburger, samuti tahetakse keelata klassikaks saanud kana- ja kalaburgerid ning kõik jäätisekokteilid. Ameerika kiirtoiduketti on juba 70 000 rublaga trahvitud erinevate lohakuste tõttu.

Venemaa ametnikud väidavad nüüdses hagis, et mõned ettevõtte tooted on illegaalsed, kuna neil on sobimatud keemilis-füüsilised parameetrid. Samuti on pakenditel ja kandikute peal olevatel katetel ebapiisav toitumisalane teave.

NBC News-le saadetud teates märkis Venemaa McDonald's, et nendega ei ole ükski riigiamet ühendust võtnud ning väidetavast kohtuasjast ei olda teadlikud. Ettevõtte esindajate sõnul on nende söögivalmistamise meetodid ja toiduained Venemaa toiduameti poolt täielikult heaks kiidetud. 

McDonald'si üks peamiseid prioriteete Venemaal on klientidele pakutavate toodete kvaliteet ja kõrge turvalisus,“ sõnas  McDonald's esindaja Nina Prosolova.

McDonald's oli üks 2014. aasta Šotsi taliolümpiamängude sponsoreid, kuid hiljuti on ettevõttest saanud Venemaa ja Ukraina vaheliste pingete piksevarras. Kolm kuud tagasi sulges ettevõtte oma restoranid Krimmi poolsaarel peale seda, kui Venemaa piirkonna annekteeris ning lääs vastas sellele sanktsioonidega. McDonaldsi esindajad sõnasid, et restoranipidamise tingimused muutusid piirkonnas liiga keeruliseks: kohalikud venemeelsed protestijad ründasid kiirtoiduketti ning mõned Vene poliitikut kutsusid üles kõiki Venemaal asuvaid 400 restorani sulgema.

Alates sellest ajast on Kreml aeg-ajalt hoiatanud karistuslike meetmete eest, mis rakendatakse USA-le ja läänele, kuna Washington ja Brüssel kehtestavad Venemaale üha karmimaid sanktsioone.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2014, 23:15
Otsi:

Ava täpsem otsing