Birjo Must • 30. juuli 2014 kell 7:38

Barclays hädas investeerimispanga kasumiga

Suurbritannia suuruselt teise panga Barclaysi esimese poolaasta kasum kukkus 7%, kuna gruppi kuuluva investeerimispanga tulud langesid pea poole võrra.

Panga esimese kuue kuu maksueelne kasum kukkus tänavu 3,35 miljardile naelale võrreldes 3,59 miljardiga aasta varem samal ajal. Investeerimispanga maksueelne kasum kukkus 46%, 1,06 miljardile naelale.

„Me keskendusime grupi lihtsustamisele ja tasakaalustamisele, et teenida kõrgemat ja jätkusuutlikumat tulu terve tsükli jooksul,“ ütles panga juht Antony Jenkins aruandes. „Me teeme julgustavaid edusamme. Investeerimispanga tulemust mõjutasid pooleliolev ümberpositsioneerimine ja keerulised kauplemistingimused.“

Oma ametiaja teisel aastal kärbib Jenkins kulusid, mis hõlmab muuhulgas investeerimispangas 7000 töökoha kaotamist 2016. aastaks. Skandaalid USAs ja Suurbritannias õõnestavad Jenkinsi kavatsusi taastada panga kultuur pärast seda, kui ettevõtet süüdistati intressimäärade sakhkerdamises.

Barclaysi aktsia hind on tänavu kukkunud 19%, mis teeb sellest halvima aktsia Briti viie suurima panga seas.

Hetkel kuum