Barclays manipuleeris jälle turgu

Mait Kraun 23. mai 2014, 20:16

Suurbritannia panganduse giganti Barclays’d tabas reeglite rikkumise eest järjekordne tagasilöök. Seekord määrati neile 26 miljoni naela suurune trahv kulla hinnaga manipuleerimise eest.

Barclays on viimasel ajal maksnud oma investeerimispankuritele suuri boonuseid. Kuna kasumid on pangal vähenenud, teevad kriitikud sellise käitumise peale nüüd veelgi rohkem lärmi, vahendab London Evening Standard.

Suubritannia finantsjärelevalve (FCA) sõnul on Barclays läbikukkumised „äärmiselt kahetsusväärsed“. Nad tõid välja, et kulla hinnaga sahkerdamine toimus üks päev pärast seda kui Barclays’le oli määratud 59,5 miljoni naela suurune trahv Libori skandaali eest.

Peaosaline oli Barclays’ väärismetallide osakonna juhataja ja kaupleja Daniel Plunkett. Plunkett manipuleeris kulla hinnaga, et vältida suurt väljamakset, mis oleks kaasnenud kliendi panustega turul. Plunkett valetas hiljem nii Barclays’ siseuurijatele kui ka finantsjärelevalvele.

Barclays on varasemalt saanud trahve näiteks USA lääneosariikide elektrihindadega manipuleerimise eest. Samuti oli Barclays üks peategelasi Libori (Londoni pankadevaheline laenuintress) manipuleerimisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 20:52
Otsi:

Ava täpsem otsing