• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani majandus kahanes enim alates tsunamikatasfroofist

  Jaapani majandus kahanes teises kvartalis 6,8%, kuna aprillis kehtestatud maksutõus andis tarbimisele tugeva löögi.

  6,8%-line langus teises kvartalis võrreldes aasta esimese kolme kuuga on siiski veidi parem kui Bloombergi küsitletud analüütikute prognoositud 7%. Samas oli see järseim langus alates 2011. aasta maavärinast ja tsunamikatastroofist, vahendab Bloomberg.
  Kui Jaapani peaminister Shinzo Abe loodab kiirele taastumisele, siis oli riigi majandus juunis siiski üpris täbaras seisus. Majandusminiter Akira Amari lubas täna, et valitsus on valmis paindlikult tegutsema. Ta ei ole enam nii kindel, et Jaapani majandus taluks tuleval aastal uut maksutõusu.
  Aprillis tõstis Jaapan oma tarbimismaksu 5%-lt 8%-le, mis oli esimene maksutõus pärast 17 aastat. See on osa valitsuse pingutustest ohjeldada kasvavat riigivõlga. Kui Jaapan tõstis viimati 1997. aastal  müügimaksu 3%-lt 5%-le, siis pöördus majandus õige pea langusesse.
  „Tõenäosus on suur, et näeme kolmandas kvartalis taastumist,“ ütles Norinchukin Research Institute’i juhtiv ökonomist Takeshi Minami. „Samas võivad sissetulekute langus ja nõrk tootmine taastumise halvata.“
  Kvartaalne kukkumine oli järsk ka seetõttu, et aasta esimestel kuudel üritasid ettevõtted ja eraisikud teha oma ostud enne maksutõusu ära.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.