• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maxima: toiduainete hinnad langevad

  Euroliidu toiduainetele kehtestatud ekspordikeeluga seonduvalt prognoosib Maxima, et toiduainete hinnad lähinädalail mõnevõrra alanevad.

  Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ütles, et toiduainete puhul on Maxima kauplustes juurdehindlused minimaalsed ning seetõttu sõltuvad hinnad ennekõike sisseostuhindadest.
  "Tööstustega käivad hetkel läbirääkimised uute sisseostuhindade ja koguste osas ja Maxima teeb nii Eestis kui ka mujal Balti riikides kõik selleks, et toiduainetetööstused saaksid võimalikult suure osa nüüd sanktsioonide tõttu ülejäävatest kaupadest oma koduturgudel realiseerida," rääkis Erilaid. See puudutab tema sõnul ka eestimaise kauba esiletõstmist ja reklaamimist nii kliendilehtedes kui müügisaalis.
  Küsimusele, kas Maxima oleks nõus suurendama kodumaise kauba osakaalu lettidel isegi siis, kui tooted on importkaubast kallimad, vastas Erilaid, et eestlased eelistavad kodumaiseid tooteid iga aastaga aina enam ning nende osakaal nii sortimendis kui ka käibes üha kasvab. „Samuti ei näe ma siin riski, kui müüme näiteks Eestimaist ja imporditud ja mõnikord ka odavamat kartulit kõrvuti, sest klienid ostavad mõlemaid ja teevad oma ostuotsused vastavalt isiklikele eelistustele,“ selgitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.