Maxima: toiduainete hinnad langevad

Pille Ivask 22. august 2014, 17:29

Euroliidu toiduainetele kehtestatud ekspordikeeluga seonduvalt prognoosib Maxima, et toiduainete hinnad lähinädalail mõnevõrra alanevad.

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ütles, et toiduainete puhul on Maxima kauplustes juurdehindlused minimaalsed ning seetõttu sõltuvad hinnad ennekõike sisseostuhindadest.

"Tööstustega käivad hetkel läbirääkimised uute sisseostuhindade ja koguste osas ja Maxima teeb nii Eestis kui ka mujal Balti riikides kõik selleks, et toiduainetetööstused saaksid võimalikult suure osa nüüd sanktsioonide tõttu ülejäävatest kaupadest oma koduturgudel realiseerida," rääkis Erilaid. See puudutab tema sõnul ka eestimaise kauba esiletõstmist ja reklaamimist nii kliendilehtedes kui müügisaalis.

Küsimusele, kas Maxima oleks nõus suurendama kodumaise kauba osakaalu lettidel isegi siis, kui tooted on importkaubast kallimad, vastas Erilaid, et eestlased eelistavad kodumaiseid tooteid iga aastaga aina enam ning nende osakaal nii sortimendis kui ka käibes üha kasvab. „Samuti ei näe ma siin riski, kui müüme näiteks Eestimaist ja imporditud ja mõnikord ka odavamat kartulit kõrvuti, sest klienid ostavad mõlemaid ja teevad oma ostuotsused vastavalt isiklikele eelistustele,“ selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. August 2014, 08:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing