Rimi: Läti soodushinnad on osa strateegiast

Pille Ivask 22. august 2014, 18:07

Kuigi Läti Rimidesse on jõudnud Vene turule mõeldud kaup, pole piimatoodete hinnalangus otseselt seotud sanktsioonidega, selgitas Eesti Rimi ostudirektor Margus Amor.

Amor ütles, et Läti Rimidesse on tõepoolest jõudnud Venemaa turule mõeldud kaup. Samas ei ole „Osta Läti toitu“ kampaania seotud Venemaa kehtestatud sanktsioonidega, vaid tegemist on tarbijaid hariva kampaaniaga, mis suunab ostma kohaliku päritolu hooajalist kaupa. „Samuti ei ole piimatoodete hinnalangus otseselt seotud sanktsioonidega, vaid on osa Läti Rimi hinnastamisstrateegiast,“ lisas Amor.

Amor selgitas, et sageli on kodumaise toote ostuhind tunduvalt kõrgem kui välismaise toote müügihind, mis teeb kohaliku kauba tarbija jaoks kallimaks. „Kohaliku juur- ja puuvilja müüki pärsib hooajalisus - see tähendab, et meie ei saa oma klientidele kohalikku puu-ja köögivilja soovitud koguses pakkuda. Teeme kohalike juur- ja puuvilja kasvajatega koostööd, et siinsed viljad poelettidele tuua. Nii on näiteks meie sortimendis Eestimaine kartul, porgand, tomat, kurk, kaalikas, peet ja muu taoline,“ rääkis Amor.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. August 2014, 08:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing