• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalevi emaettevõte ostab ka Laima brändi

  Magusatootja Kalevi emaettevõte Orkla teatas, et laiendab oma haaret Baltikumis ning soetab ettevõtte, millele kuulub muuhulgas ka Laima bränd.

  See ost peaks hinnanguliselt kahekordistama Orkla tegevusmahud Baltikumis, mis teeb firmast regiooni suurima tarbekaupade ettevõtte. Orkla poolt ostetavasse NP Food Groupi kuulub peale Laima brändi veel  Staburadze, Gutta, Margiris ja Staburadzes Konditoreja.
  „Enam kui 140-aastase ajalooga on Laima üks tugevamaid magusabrände Baltikumis. Laima ja teiste tugevate brändide ostmine on Orkla jaoks strateegiliselt tähtis ja tugevdab märkimisväärselt meie tegevust siin regioonis,“ märkis Orkla juht Peter A. Ruzicka. Lätis kuulub Laimale enam kui 30% turuosast.
  NP Foodsi juhi Rolands Gulbise sõnul annab uus omanik ettevõttele ligipääsu paremale tehnoloogiale ning aitab brände edasi arendada. NP Foodsi käive ulatus mullu 77,1 miljoni euroni ja tegevuskasum oli 7,5 miljonit eurot. Ettevõttel on neli tehast Lätis ja üks Leedus. Kokku pakub firma tööd 1100 inimesele.
  Orkla Norra börsil noteeritud ettevõte, mis tegeleb tarbekaupade tootmise ja müügiga Põhjamaades, Baltikumis, Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Möödunud aastal oli ettevõtte käive 33 miljardit Norra krooni. Firmas töötab üle 17 000 inimese. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.