Tahame kasvada,  aga jääda väikseks

24. september 2014, 16:59

LHV  suuromanik Rain Lõhmus teatas konverentsil Äriplaan 2015, et LHV kavatseb pakkuma hakata finantsteenuste eksporti ja laiendada tegevust teistesse riikidesse.

LHV suuromanik Rain Lõhmus ütles täna konverentsil Äriplaan 2015, et LHV kavatseb hakata pakkuma finantsteenuste eksporti nii juriidilistele kui ka eraisikutele. „Meie jaoks on see oluline muutus. Olen aru saanud, et kui tahad rajada mingit huvitavat äri, siis piirdudes vaid koduriigi lähedal olevale ühele turule ei kasuta kogu võimalikku potentsiaali ära,“ ütles ta. Finantsteenuste eksporti kavatsevad nad pakkuma hakata kõigepealt Leedus ja seejärel Lätis.

Lõhmus ütles, et Euroopa Liidus on panganduses nagu autojuhilubadega. „Näiteks kui sul on Eesti load, on Poole kolides väga lihtne need lihtsalt sealsete lubade vastu välja vahetada. Finantslubadega on samamoodi,“ märkis ta.

Lõhmus märkis, et LHV on jätkuvalt kasvuettevõtte – eelmise aasta netotulu oli pangal 24 miljonit, tänavu 33 ja järgmisel aastal juba 42,2 miljonit eurot. Kui kolm aastat tagasi oli LHV vara 185 miljonit, siis tänavu on see juba 455 miljonit eurot. Kapitaliseeritus on kolme aastaga tõusnud pea poole võrra 20,8%ni. „Pilt on praegu tegelikult päris hea,“ ütles ta.

Ta lisas, et oluliselt suuremaks LHV siiski kasvada ei taha. "Olen mõistnud, et inimestele meeldivad rohkem väiksed organisatsioonid – neis on vähem bürokraatiat ja need on efektiivsemad," märkis Lõhmus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2014, 17:23
Otsi:

Ava täpsem otsing