• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansson: tööjõu nappus annab tulevikus hoogu palgakasvule

  Eesti Panga president Ardo HanssonFoto: Eiko Kink

  Täna Tallinnas majanduskonverentsil esinenud Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul annab järjest napimaks jääv tööjõud tulevikus hoogu palgakasvule, mis muudab väikese tootlikkusega ettevõtete kestmajäämise üha keerulisemaks.

  Juba viie aasta pärast on Eestis tööealisi inimesi 30 000 võrra vähem kui täna. Ettevõtjad vajavad järjest kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid, kuid tööd otsivate inimeste oskused ei vasta tihti vabade töökohtade nõuetele, ütles Hansson pressiteate vahendusel.
  Keskpanga presidendi Hanssoni hinnangul on Eesti jaoks mõistlik keskenduda pikemaajalise majanduskasvu kindlustamisele, milleks on vaja arendada järjest napimaks muutuvat tööjõuressurssi ja investeerida tootmise tõhustamisse. “Väheefektiivsete ja väikese tootlikkusega ettevõtete jaoks muutub kestmajäämine järgmistel aastatel paratamatult üha keerulisemaks.”
  Konverentsil majandusolukorrast ülevaate teinud Hansson lausus, et Eesti majanduse vastupanuvõime riskide suhtes on viimasel ajal paranenud. Ettevõtete ja majapidamiste laenukoormus on vähenenud ja kinnisvaraturg rahunenud, kuid Eesti väiksuse tõttu võivad tekkida ohud mõnes kitsas majanduse segmendis, nagu näitasid hiljutised Venemaa sanktsioonid, märkis Hansson.
  Maailmamajandus ja sealhulgas Euroopa majanduskliima on hakanud tasahaaval paranema ning välisnõudluse elavnemine soodustab ka Eesti majanduskasvu järkjärgulist kiirenemist. Hanssoni sõnul tuleb aga ettevaates arvestada, et majanduskasvu ohustavad riskid on nii meil kui ka mujal väga suured.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.