• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alar Tamming: kriis tuleb, rõõmustage!

  Alar Tamming.Foto: Erik Prozes

  Tavidi asutaja Alar Tamming ei imestaks, kui kriis lööb rahandusmaailma juba tänavu sügisel sisse.

  „Finantskriis ei ole veel lõppenud,“ rääkis Tamming täna teadliku ettevõtluse konverentsil. „Maailmas on käimas eksperiment, kus rahasüsteemid sõltuvad inimeste suvast. Varem olid rahasüsteemid tagatud kullaga.“
  Isereguleerumine on täiesti puudu, tähendas Tamming. „Reguleeritud on intressid, keskpank paneb need paika, valuutakursid kõiguvad. Raha, mis peaks olema mõõtühik, kõigub üles ja alla! No kujutage ette, et kilogrammil on täna üks suurus ja homme teine! 19. sajandil olid kursid fikseeritud ja intress kõikus.“ Praegu on see süsteem Tammingu sõnul pea peale pööratud ja kõik on täitsa valesti.
  „Raha eesmärk on aidata majandusel toimida,“ rääkis Tamming. „Aga praegu öeldakse, et majanduse eesmärk on raha teenida. See on põhimõtteline viga. Eesmärk peaks olema inimeste heaolu kasv.“
  Tamming märkis, et selline võlgade hulk, nagu maailma riikidel praegu, pole kunagi lahenenud ilma majanduslike vapustusteta. „Kõigepealt tuleb finantskriis, siis majanduskriis, siis poliitiline,“ sõnas Tamming. „Siis tuleb sotsiaalse süsteemi kriis, siis eetiline kriis ja välistatud pole ka keskkonnakriis.“
  Tamming lohutas publikut, et ehk me jõuame enne ära surra, kui kõik see juhtub. „Alati rõõmustage, kui mingi jama on, see on võimalus edasi minna,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.