Marge Väikenurm • 29. juuni 2015 kell 14:30

Aivar Kuusmaa: kreeklased mõtlevad rohkem endale

Korvpallitreener Aivar Kuusmaa ei imesta, et Kreekas on ärevad ajad.   Foto: Tairo Lutter/PM/Scanpix

Aastaid tagasi Kreekas korvpalli mänginud tänane TYCO Rapla peatreener Aivar Kuusmaa ütleb, et kreeklased pole rumalad - nad lihtsalt mõtlevad rohkem endale.

“Ma ei usu, et Kreekat Euroopa Liidust välja lastakse,” sõnas Kuusmaa. “Kreeklased oskavad väga hästi majandusasju ajada, aga nad ei taha jagada. Kreekas on niimoodi, et mõeldakse rohkem endale. Euroopa Liidus olles ei taha nad teistele liikmesriikidele mõelda. See on nende eripära. Nad ei jää hätta. Nagu abikaasa kõrvalt ütleb, siis Kreekas öeldi, et kui uksest ei saa, siis aknast ikka saab.”

Kreekas elatud ajast mäletab Kuusmaa, et juba 1990. aastate keskpaigas oli riigil probleeme. “Oli mingi aeg, kus rahvas võttis raha välja ja ajad olid ärevad. Seal on kogu aeg ärevad ajad,” meenutas Kuusmaa.

“Ma olen metsas olnud, ei tea poliitilisi sündmusi, mis toimunud on. Naudin teisi elumõnusid kui poliitika. Minu elu ei ole Kreeka pärast seisma jäänud, aga kui see tajutavaks muutub, siis inimesed vist ei viska enam Kreeka üle nalja," rääkis puhkuselainel olev Kuusmaa. “Aga meie arvamus loeb väga vähe – suuremad tegijad teevad otsuse ülevalpool. Meie, väikesed etturid, ei otsusta midagi.”

Hetkel kuum