Äripäev • 4. august 2015 kell 15:01

VKG Petroter III sai kasutusloa

VKG Petroterid.  Foto: VKG

Juuli lõpus sai Viru Keemia Grupp Kohtla-Järve linnavalitsuselt kasutusloa kolmandale Petroter tehnoloogial töötavale põlevkiviõlitehasele.

Petroter on Viru Keemia Grupi patenditud ja kontserni inseneride poolt väljatöötatud keskkonnasäästlik põlevkivi ümbertöötamistehnoloogia, vahendas ettevõte pressiteates.

VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa kommenteeris, et projekti kogumaksumus on ligi 84 miljonit eurot, mis on üks suuremaid selle aasta investeeringuid tootmisesse. Investeeringut finantseeris pankade sündikaat, kuhu kuuluvad SEB, Nordea ja Pohjola pangad.

"Seoses nafta hinna odavnemisega pidime kontserni investeerimisplaane vastavalt turuolukorrale korrigeerima, aga kõik juba alustatud projektid proovime ikkagi lõpuni viia," lisas Rohumaa.

VKG on Eesti üks suuremaid põlevkivi ümbertöötlemisettevõtteid ja maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. VKG annab tööd üle 2000 inimesele Virumaal. VKG omandis on kaevandus, seitse põlevkivi ümbertöötlemise tehast, sh täisvõimsusel töötavad tehased Petroter I ja Petroter II, tööstusenergia tootmiskompleks, oma transpordi-, remondi- ja elektritootmisbaasid.

Hetkel kuum