Alyona Stadnik • 24. september 2015 kell 10:00

Postimehe ajakirjanik: Pajula ei jätnud jälge

Postimehe majandusajakirjanik Andres Reimer  Foto: Liis Treimann/Postimees/Scanpix

Postimehe majandusajakirjanik Andres Reimer kinnitas, et Hardo Pajula tulek ja lahkumine ei tekitanud toimetuses halba sisekliimat ning ajakirjanikud tunnevad ennast kindlalt.

Pajula ei ole ajakirjanikele võõras inimene, ta on lugupeetud ja usaldusväärne allikas olnud meile kõikidele,“ sõnas Reimer. „Pajula on tuntud reljeefsete ja kujundlike väljendustega.“

Reimeri sõnul on Pajulal tugevad omadused, kuid tal ei ole olnud varasemalt kogemust ajakirjandusega, peale selle, et ta on olnud kolumnist.

Rääkides õhkkonnast, märkis Reimer, et igas veekogus on veetemperatuur erinevates kihtides olnud erinev. „Postimehes kui organisatsioonis on õhkkond erinevatel organisatsiooni tasanditel erinev. Basseini selles kihis, kus lehte toodetakse, ei ole tekitanud Pajula tulek ja tema lahkumine mingisugust halba sisekliimat,“ sõnas Reimer. Ta kinnitas, et ükski tema kolleeg ei ole tundnud selles olukorras ennast ebakindlalt.

Reimer on töötanud Postimehes kaks korda, praegu ja kümme aastat tagasi. „Toona toimus ka kiire juhtkonna vahetus, praegu on see toimunud suurema efektiivsusega. Mõlemale korrale on iseloomulik see, et ülemiste korruste pingeid ei ole toodud toimetuse laudadele,“ sõnas Reimer. „See näitab, et ettevõtte tegev- ja osakonnajuhid on olnud tugevad professionaalid – tunnetavad, kuidas organisatsioon peaks töötama ning kuidas hoida positiivset õhkkonda.“

Mis puudutab Pajula lahkumist, siis Reimeri sõnul ei ole eraldi infotundi sellel teemal peetud ning lisas, et kollektiivi häälestamist Pajula vastu ei ole olnud ning erilist ärevust toimetuses ei ole. „See kuidas see uudis välja paistab, see ei oma tegelikult mitte mingisugust dramaatilist tähendust. See näitab, et omanik on aktiivne, omanik on huvitatud ettevõtte käekäigust ja aktiivsest dialoogist ettevõttega,“ märkis Reimer.

Hardo Pajula loobus Postimehe peatoimetaja ametikohast pärast esimest tööpäeva. Postimehe peatoimetajana jätkab Merit Kopli.

Hetkel kuum