Äripäev • 2 oktoober 2015

Läti meedia: vahistatud raudteejuht armastas kalleid kellasid

Rolexi käekell: pilt on illustratiivne.  Foto: epa

Korruptsioonikahtlustuse saanud ja vahi all viibiva Läti Raudtee endise juhi Ugis Magonise juurest leiti läbiotsimisel hulk eksklusiivseid esemeid, mida ta polnud maksuametile deklareerinud, kuigi ametiisikute puhul näeb seadus nii ette. Magonise advokaat väidab aga, et väärtesemed ei puudunud deklaratsioonist.

Magonise töö- ja eluruumide läbiotsimisel avastatud esemete hulgas oli mitu üle 7200eurose väärtusega käekella. Samuti oli tema asjade seas väga kallite brändide aksessuaare ning lisaks leiti ka märkimisväärne hulk sularaha, vahendas täna Läti Raadio 4.

Magonise advokaat Alvis Marga teatas kallite deklareerimata kellade uudist kommenteerides, et need paljastused ei vasta tõele ning et kellad on deklareeritud. Advokaat selgitas, et Ugis Magonis ja tema abikaasa on kellasid kogunud juba aastaid ja et neil on terve kollektsioon. „See on nende hobi, neil on meeste kui naiste käekelli, mida nad on ise Lätist ja välismaalt ostnud, kui ka selliseid kelli, mida neile on kinkinud sõbrad, tuttavad ja äripartnerid,“ selgitas advokaat.

Ta meenutas, et kellasid kingiti Magonisele ka tänavu kevadel 50. sünnipäevaks. Tasub meenutada, et Magonise kevadine sünnipäevapidu ületas Lätis meediakünnise, sest raudteejuht tähistas seda Rundale barokklossis ning prominentsete kutsutute seas oli näiteks ka Ühendriikide sanktsioneeritud isikute nimekirjas trooniv toonane Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin.

Advokaat Marga rõhutas, et tema kliendi kogu vara, sh kellad, on seaduslik ja märgitud Magonise majandushuvide deklaratsioonis ning et Magonis on ametiisikuna deklareerinud isegi oma naise kellad.

„Tegemist on anonüümselt lahmivate isikute jutuga, kes tahavad manipuleerida ühiskondliku arvamusega ja võimalik, et mõjutada uurimise käiku,“ leidis advokaat. Ta meenutas, et see pole kõnealuse juhtumi puhul esimene kord: varem on näiteks meediale väidetud, et Magonis olevat kinnipidamisel üritanud põgeneda.

Läti Raudtee endine juht Ugis Magonis vahistati augusti algul kahtlustatuna selles, et ta sõlmis altkäemaksu eest tehingu Oleg Ossinovskile kuuluva ettevõttega Skinest ning ostis riigifirma esindajana neilt neli kasutatud vedurit. Magonis tabati oma autos teel Tallinnast Riiga ning tema juurest leiti kinnipidamisel 500 000 eurot sularaha.

Hetkel kuum