Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti meedia: vahistatud raudteejuht armastas kalleid kellasid

  Rolexi käekell: pilt on illustratiivne.Foto: epa

  Korruptsioonikahtlustuse saanud ja vahi all viibiva Läti Raudtee endise juhi Ugis Magonise juurest leiti läbiotsimisel hulk eksklusiivseid esemeid, mida ta polnud maksuametile deklareerinud, kuigi ametiisikute puhul näeb seadus nii ette. Magonise advokaat väidab aga, et väärtesemed ei puudunud deklaratsioonist.

  Magonise töö- ja eluruumide läbiotsimisel avastatud esemete hulgas oli mitu üle 7200eurose väärtusega käekella. Samuti oli tema asjade seas väga kallite brändide aksessuaare ning lisaks leiti ka märkimisväärne hulk sularaha, vahendas täna Läti Raadio 4.
  Magonise advokaat Alvis Marga teatas kallite deklareerimata kellade uudist kommenteerides, et need paljastused ei vasta tõele ning et kellad on deklareeritud. Advokaat selgitas, et Ugis Magonis ja tema abikaasa on kellasid kogunud juba aastaid ja et neil on terve kollektsioon. „See on nende hobi, neil on meeste kui naiste käekelli, mida nad on ise Lätist ja välismaalt ostnud, kui ka selliseid kelli, mida neile on kinkinud sõbrad, tuttavad ja äripartnerid,“ selgitas advokaat.
  Ta meenutas, et kellasid kingiti Magonisele ka tänavu kevadel 50. sünnipäevaks. Tasub meenutada, et Magonise kevadine sünnipäevapidu ületas Lätis meediakünnise, sest raudteejuht tähistas seda Rundale barokklossis ning prominentsete kutsutute seas oli näiteks ka Ühendriikide sanktsioneeritud isikute nimekirjas trooniv toonane Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin.
  Advokaat Marga rõhutas, et tema kliendi kogu vara, sh kellad, on seaduslik ja märgitud Magonise majandushuvide deklaratsioonis ning et Magonis on ametiisikuna deklareerinud isegi oma naise kellad.
  „Tegemist on anonüümselt lahmivate isikute jutuga, kes tahavad manipuleerida ühiskondliku arvamusega ja võimalik, et mõjutada uurimise käiku,“ leidis advokaat. Ta meenutas, et see pole kõnealuse juhtumi puhul esimene kord: varem on näiteks meediale väidetud, et Magonis olevat kinnipidamisel üritanud põgeneda.
  Läti Raudtee endine juht Ugis Magonis vahistati augusti algul kahtlustatuna selles, et ta sõlmis altkäemaksu eest tehingu Oleg Ossinovskile kuuluva ettevõttega Skinest ning ostis riigifirma esindajana neilt neli kasutatud vedurit. Magonis tabati oma autos teel Tallinnast Riiga ning tema juurest leiti kinnipidamisel 500 000 eurot sularaha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.