Äripäev • 19. oktoober 2015 kell 6:30

Paljassaare Kalatööstuses toimub hoiatusstreik

Kalatööstus.  Foto: Andres Haabu

Täna korraldavad Paljassaare Kalatööstuse töötajad koos ametiühinguga hoiatusstreigi ja miitingu, nõudes tööandjalt saamata palka.

Täna kell 13 algab ASis Paljassaare Kalatööstus tunniajane hoiatusstreik. Ametiühingu esindaja Oleg Tšurbanov selgitas, et vaatamata töötajate kirjalikule nördimusavaldusele olukorra kohta pole tööandja siiani palka välja maksnud ega pidanud vajalikuks sõlmida ametiühinguga kompromisskokkulepet.

“Töötaja peab oma peret toitma ja maksud maksma - see ei ole äri päästmine, see on ellujäämise küsimus. Tööandja suurim viga oli palka mitte välja maksta lootes, et töötajad jäävad vaikselt ootama ning kannatama seni, kuni tööandja lahendab oma probleemid. Seda ei juhtunud,“ ütles Tšubarov.

Hoiatusstreigist võtab osa ettevõtte 50 töötajat. Tööst vabad töötajad viivad samal ajal läbi miitingu ettevõtte ukse ees oma kolleegide toetuseks.

Hetkel kuum