Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ossinovski ajas alkoholitootjatel hinge täis

  Ossinovski ajas alkoholitootjatel hinge täis.Foto: Eiko Kink

  Alkoholitootjad leiavad, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on meedias avaldanud hinnanguid ja seisukohti, mis lasevad neid paista seaduserikkujate ning kriminaalidena.

  Täna saatsid õlletootjate liidu ja alkoholi maaletoojate esindaja Ossinovskile avalduse, milles nõuavad ministrilt avalikku vabanduse palumist. Vastuseisu põhjustas minister Ossinovski juhtimisel plaanitav alkoholi reklaami ja kättesaadavust piiravate meetmete pakett.
  „Ehkki väljaütlemisi on sotsiaal-, online-, trüki- ja muus meedias olnud erinevaid, viitame eelkõige 20. oktoobril Teie sotsiaalmeediakanali Facebook lehel avaldatud väitele selle kohta, et alkoholitööstus, seega nii vastavad ettevõtjad kui sektoris töötavad inimesed, teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt (tsiteering: „Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma“),“ seisab avalduses, millele on alla kirjutanud õlletootjate liidu poolt Peeter Võrk ning alkoholi maaletoojate ja tootjate nimel Janek Kalvi.
  Nad leiavad, et Ossinovski on väljaütlemistega sügavalt solvanud Eesti alkoholitootjaid, -turustajaid ja tuhandeid sektoris töötavaid inimesi, „kes mitte ainult ei edenda Eesti majandust ettevõtluse, tootmise ja ekspordi, töökohtade loomise ning märkimisväärse maksude tasumise panuse kaudu, vaid on tegutsenud justnimelt riiklikke piiranguid järgides ning kinni pidanud ka sektori vabatahtlikust reklaamipiirangust, mis on kehtivast regulatsioonist rangem“.
  Võrk ja Kalvi jätkavad: „Meie jaoks on täiesti vastuvõetamatu, et Teie kui tuntud poliitik, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ning valitsuse liige süüdistate ühe tööstusharu liikmeid tahtlikus tapmises ning selle pealt kasumi teenimises. Seepärast nõuame, et esitaksite alkoholisektori liikmetele ning sektoris töötavatele inimestele avaliku vabanduse nende mainet kahjustavate ja au teotavate avalduste eest ning hoiduksite edaspidi nii taolistest ebakohastest väljaütlemistest kui ka ebaõigete faktiväidete avaldamisest ja meediale esitamisest. Samuti nõuame, et lükkaksite avalikult ümber Teie 20. oktoobril sotsiaalmeediapostituses esitatud valeandmed, justkui tegeleks alkoholisektor Eesti inimeste tapmisega ning teeniks selle pealt kasumit, tehes seda samal viisil ja vormis nagu toimus valeandmete avaldamine ehk Teie Facebooki lehe vahendusel.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.