Äripäev • 26. oktoober 2015 kell 13:02

Ossinovski ajas alkoholitootjatel hinge täis

Ossinovski ajas alkoholitootjatel hinge täis.  Foto: Eiko Kink

Alkoholitootjad leiavad, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on meedias avaldanud hinnanguid ja seisukohti, mis lasevad neid paista seaduserikkujate ning kriminaalidena.

Täna saatsid õlletootjate liidu ja alkoholi maaletoojate esindaja Ossinovskile avalduse, milles nõuavad ministrilt avalikku vabanduse palumist. Vastuseisu põhjustas minister Ossinovski juhtimisel plaanitav alkoholi reklaami ja kättesaadavust piiravate meetmete pakett.

„Ehkki väljaütlemisi on sotsiaal-, online-, trüki- ja muus meedias olnud erinevaid, viitame eelkõige 20. oktoobril Teie sotsiaalmeediakanali Facebook lehel avaldatud väitele selle kohta, et alkoholitööstus, seega nii vastavad ettevõtjad kui sektoris töötavad inimesed, teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt (tsiteering: „Sektor, mis teenib kasumit Eesti inimeste tapmise pealt, peab seda mõistma“),“ seisab avalduses, millele on alla kirjutanud õlletootjate liidu poolt Peeter Võrk ning alkoholi maaletoojate ja tootjate nimel Janek Kalvi.

Nad leiavad, et Ossinovski on väljaütlemistega sügavalt solvanud Eesti alkoholitootjaid, -turustajaid ja tuhandeid sektoris töötavaid inimesi, „kes mitte ainult ei edenda Eesti majandust ettevõtluse, tootmise ja ekspordi, töökohtade loomise ning märkimisväärse maksude tasumise panuse kaudu, vaid on tegutsenud justnimelt riiklikke piiranguid järgides ning kinni pidanud ka sektori vabatahtlikust reklaamipiirangust, mis on kehtivast regulatsioonist rangem“.

Võrk ja Kalvi jätkavad: „Meie jaoks on täiesti vastuvõetamatu, et Teie kui tuntud poliitik, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ning valitsuse liige süüdistate ühe tööstusharu liikmeid tahtlikus tapmises ning selle pealt kasumi teenimises. Seepärast nõuame, et esitaksite alkoholisektori liikmetele ning sektoris töötavatele inimestele avaliku vabanduse nende mainet kahjustavate ja au teotavate avalduste eest ning hoiduksite edaspidi nii taolistest ebakohastest väljaütlemistest kui ka ebaõigete faktiväidete avaldamisest ja meediale esitamisest. Samuti nõuame, et lükkaksite avalikult ümber Teie 20. oktoobril sotsiaalmeediapostituses esitatud valeandmed, justkui tegeleks alkoholisektor Eesti inimeste tapmisega ning teeniks selle pealt kasumit, tehes seda samal viisil ja vormis nagu toimus valeandmete avaldamine ehk Teie Facebooki lehe vahendusel.“

Hetkel kuum