Äripäev • 14 november 2015

Eesti tugevdab valvet piiridel

Eesti riigipiiridel tugevdatakse valvet.  Foto: Erik Prozes

Siseminister Hanno Pevkur, kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher leppisid tänasel kohtumisel kokku, et Eesti maismaa-, vee- ja õhupiiril tugevdatakse valvet. Kaitse alla on võetud ka Prantsuse suursaatkond.

Hanno Pevkur ütles, et terrorirünnak Pariisis mõjutab inimeste turvatunnet kindasti kogu Euroopas. "Tugevdame nii lennujaamas, sadamas kui ka maismaa piiripunktides inimeste kontrolli, samuti oleme tihedas kontaktis oma partneritega, et olukorda üle-euroopaliselt monitoorida," märkis ta.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaheri sõnul antakse patrullidele lisavarustust, sealhulgas relvastust. "Oleme kõrgendatud tähelepanu alla võtnud ka lähiajal toimuvad avalikud üritused," ütles Vaher.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ütles, et hommikust peale on ametil tihe suhtlus Euroopa partneritega ja kogutud maksimaalselt infot Pariisis toimunust. "Mõistetavalt on Prantsusmaa kolleegidel praegu väga keeruline olukord ja lisainfot täieneb pidevalt. Hetkel ei ole ohutase Eestis muutunud, aga hoiame olukorral aktiivselt silma peal ja vajadusel reageerime kiiresti," sõnas Sinisalu.

Hetkel kuum