Äripäev • 18. detsember 2015 kell 9:26

Julianuse kaudu saab hakata võlgu nõudma välismaalt

Julianus Inkasso laieneb üle Euroopa  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti ettevõtetel on võimalik Julianus Inkasso abil oma võlgastelt võlgu sisse nõuda peaaegu kõikides Euroopa riikides, sest Julianus Inkassost sai laiahaardelise üleeuroopalise organisatsiooni European Collectors Association (ECA) Eesti partner.

„European Collectors Association on autoriteetne üleeuroopaline organisatsioon, millega liitumine kergendab meie ja meie klientide tööd teistes Euroopa riikides,“ sõnas Julianus Inkasso OÜ juhatuse esimees Ülar Maapalu. „Eesti ettevõtlus on muutunud üha rahvusvahelisemaks ning ka inimeste liikumine, sealhulgas võlgu olevate inimeste liikumine, on muutunud aasta aastalt aktiivsemaks. ECA partneriks olemine aitab meil pakkuda kõigile Eesti ettevõtetele sissenõudmisteenust peaaegu kõikides Euroopa riikides.“Ülar Maapalu sõnul on ECAga liitumise eelis Julianus Inkasso klientide jaoks ka selles, et nüüd on võimalik teiste riikide inkassodega suhelda läbi Julianus Inkasso Eesti kontaktisikute. „Valisime koostööpartneriks ECA ühe põhjusena seetõttu, et nõuete vahendamine ja sissenõudmine on võlausaldajale tasuta, maksta tuleb vaid reaalselt tagasitoodud rahadelt,“ rääkis Ülar Maapalu. „Klientide jaoks on väga mugav, kui ei pea üksikute probleemide korral otsima uusi teenuseosutajaid eri riikidest. Nüüdsest saab Julianus Inkasso abil lahendada kõik võlanõuded sõltumata võlgniku tegevuspiirkonnast.“

Lätis ja Leedus tegutseb Julianus Inkasso juba varasemast läbi tütaräriühingute ning Soomes läbi alalise partneri. Julianus Inkasso aktiivses menetluses on välismaal hetkel üle 10 000 nõude, millest peamise hulga moodustavad eestlased, kes elavad välismaal.

Hetkel kuum