Äripäev • 31. detsember 2015 kell 6:45

USA uusaastapidustuste kohal terrorirünnaku oht

New Yorgi Timesi väljak uusaastapidustuste ajal.  Foto: Reuters/Scanpix

USA president Barack Obamale kanti ette, et terrorirünnakute ohu tõttu on tugevdatud julgeolekut New Yorgis, Los Angeleses ja Washingtonis, vahendas CNN.

Võimalikust terroriohust tänaste uusaastapidustuste ja järgnevate pühade ajal kanti Obamale ette julgeolekunõupidamisel enne seda, kui president siirdus puhkusereisile Hawaiile. CNN rõhutab, et info on mitteametlik ja põhineb ühe allika jutule. Kus konkreetselt rünnakuid kardetakse, ei ole teada, kuid valvet on suurendatud rahvarohketes ja suure transiidiga paikades.

Rünnakuohuga seoses on föderaal- ja kohalikud võimukandjad eriti tugevdanud julgeolekumeetmeid aastavahetuse suuremates pidutsemispaikades, s.h New Yorgi Timesi väljakul ja Los Angelese Rose Bowli staadioni läheduses. New Yorgi võimud on saatnud linna südamesse patrullima 6000 politseinikku.

Viimati tabas terrorirünnak USAd 2. detsembril, kui Californias San Bernardinos pakistani abielupaar tungis kohaliku sotsiaalkeskuse konverentsisaali ja avas seal tule inimeste pihta. Hukkus 14 ning vigastada sai 21 inimest. Ründajad said politseioperatsiooni käigus ise surma. Föderaalne Juurdlusbüroo käsitleb juhtunut kui terrorirünnakut – uurimine tuvastas, et abikaasad kuulusid Islamiriigi ridadesse.

Hetkel kuum