Äripäev • 4 jaanuar 2016

Charlie Hebdo mälestab terrori aastapäeva erinumbriga

Prantsuse satiiriline nädalaleht Charlie Hebdo.  Foto: EPA

Prantsuse satiiriline nädalaleht Charlie Hebdo annab sel nädalal välja erinumbri, mis on pühendatud aasta tagasi 7. jaanuaril toimunud terrorirünnakule väljaande toimetuses.

Kolmapäeval ilmuva numbri kaanel on toimetuse sõnul kujutatud tulistamise eest vastutavat tegelast – habemega mees, pika verise hõlsti ja sandaalidega, seljal Kalašnikovi automaat –, kelles on kerge ära tunda jumalat. Pildi allkiri ütleb: „Möödas on aasta, aga tapja on ikka vabaduses.“

Erinumbri tiraaž on miljon eksemplari.

Charlie Hebdo toimetust rünnati eelmise aasta 7. jaanuaril, mil kaks moslemist terroristi tungisid nädalalehe ruumidesse ja avasid seal inimeste pihta tule. Hukkus 12 inimest, kelle seas oli ka kaks politseinikku, vigastada sai 11 inimest.

Rünnaku korraldanud kaks venda tabati kaks päeva hiljem 35 km kaugusel Pariisist, kus politsei nad maha lasi.

Hetkel kuum