Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jakunin langes ebasoosingusse

  Vladimir JakuninFoto: epa

  Täna toimusid Moskvas üheaegselt läbiotsimised agentuuris TASS, mille peadirektor on Sergei Mihhailov ning viimase loodud firmas Mihhailov ja partnerid. Mihhailov on Venemaa Raudteede endise juhi Vladimir Jakunini endine alluv.

  Pärast Jakunini erruminekut Venemaa Raudteedest eelmise aasta augustis on Navalnõi juhitud korruptsiooniga võitlemise fond saatnud õiguskaitseorganitele, Venemaa Raudteede direktorite nõukogule ja juhatusele ning riigiduuma kõigi fraktsioonide saadikutele üle 80 avalduse, viidates korruptsioonifaktidele riigimonopoli endise juhi tegevuses.

  Uurimine käivitus alles pärast seda, kui Navalnõi hakkas süstemaatiliselt oma fondi kodulehel avaldama Jakunini tegevusega seotud dokumente.

  Telekanal Dožd väidab oma kahele allikale tuginedes, et Mihhailoviga seotud läbiotsimised on osa õiguskaitseorganite alustatud kontrollist Venemaa Raudteede endise juhi Vladimir Jakunini tegevuse kohta.
  Täna tuli avalikuks, et siseministeerium algatas Venemaa Raudteede endise presidendi Vladimir Jakunini suhtes kriminaaluurimise, mille nad käivitasid korruptsiooniga võitlemise fondi juhi, opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi avalduse põhjal. Navalnõi kinnitas ka oma kodulehel, et siseministeerium on uurimist alustanud.
  Navalnõi selgitas, et kuna on olemas poliitiline otsus Jakuninit mitte puutuda, siis läks fond skandaalsemat teed ja avalikustas materjalid. Seepeale võeti fondiga ootamatult ühendust, teatati, et kontroll juba käib ja kutsuti välja fondi esindaja koos dokumentidega.
  Jakunini suhtes algatatud kriminaaluurimine puudutab Navalnõi sõnul eelkõige toimepandud vargust geotekstiili ostmisel, mida vahendas Jakunini firma ning mahhinatsioone Jakunini poja e-piletite müüki vahendavas firmas.
  Laialt raudtee-ehituses kasutatavat geotekstiili paigaldas 2014. aastal Venemaa Raudteedele ettevõte Infratex, olles kõigis hangetes ainus pakkuja ning teenides selle pealt miljard rubla (ligi 12 mln eurot). Korruptsiooniga võitlemise fondi andmeil oli sellest tehingust otsene kasusaaja Infratexi omanik AIS Infrastructure Solutions Ltd., mis kuulub Jakunini perekonnale.
  Navalnõi meenutab ka, et 2012. aastal, pärast transpordiministri määrust kohaldada raudteel e-pileti süsteem, alustas Venemaa Raudteed internetis rongipiletite müüki. Seejuures käis kogu müük läbi netisüsteemide OOO UFS ja OOO Elektronnõje Biletõ, mille omanik on Küprosel registreeritud maksuvaba firma AM Ebookers, mis omakorda läbi teise maksuvaba firma Verlys kuulub jurist Vera Lissiotisele, kes omakorda juhib perekond Jakunini rahaasju.
  Rongipiletite internetist ostu korral sai UFS igalt müüdud piletilt komisjonitasu, kusjuures firma dokumentidest selgub, et 30% summast läks Venemaa Raudteedele ning 70% UFSile. 2013. aasta eest teenis UFS Navalnõi fondi kinnitusel üle 3 miljardi rubla (ligi 35 mln eurot).
  Poliittehnoloogiate keskuse juhi Igor Bunini sõnul näidatakse praegu toimuvaga Jakuninile, et tal oleks tulnud poliitikast eemale hoida. „Ta käitub ilmselt ebaadekvaatselt, sest vastasel juhul poleks seda juhtunud. Noh, ta loob oma fondi, tahab poliitikas olla. Võib-olla pole see kellelegi meelt mööda. Kui siseministeerium tema vastu huvi tunneb, saab see olla vaid vastus tema mingitele avaldustele, ja siis juhib jumalik käsi selle juurde, et on vaja teda uurida,“ rääkis Bunin.
  Enne oma määramist TASSi peadirektori kohale oli Mihhailov Venemaa Raudteede korporatiivsuhete osakonna juht. Seejuures sõlmis ta Venemaa Raudteede taristul 15aastase reklaamilepingu firmaga, mis kuulub tema pikaajalisele partnerile Vitali Krivenkole.
  Aastal 2000 rajasid Krivenko ja Mihhailov PR-firma Mihhailov ja partnerid, milles Mihhailov töötas kuni 2004. aastani, mil siirdus tööle Venemaa Raudteedesse. 2006. aastal sai ka Krivenkost Venemaa Raudteede töötaja – Mihhailovi asetäitja.
  Detsembris 2015 rääkis Jakunin intervjuus Bloombergile president Putini lähikonna rotatsioonist ning tõi privileegide hapruse näitena Putini endised lähikondsed Boriss Berezovski ja Vladimir Gussinski.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rootsi seljatas inflatsiooni ja hakkab majandust toetama
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Rootsi rahandusministri Elisabeth Svantessoni sõnul on võitlus inflatsiooniga võidetud ja valitsus saab nüüd oma fiskaalpoliitikat muuta.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
EL lisas 27 Vene varilaevastiku alust sanktsioonide nimekirja
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Euroopa Liit lisas täna sanktsioonide nimekirja 27 Venemaad abistanud laeva, peamiselt nafta- ja gaasitankerid. Üks sanktsioneeritud laevadest on parasjagu Eesti majandusvetes ankrus.
Alla andnud Tartu ulpiva baari pidajad andsid ohjad üle uuele peremehele
Talvel uksed sulgenud Tartu ujuvbaar Naiiv sai endale uue peremehe poolaka Adrian Bieniecki, kes muudab baari nime ning lubab äriliselt vastutustundlikult käituda.
Talvel uksed sulgenud Tartu ujuvbaar Naiiv sai endale uue peremehe poolaka Adrian Bieniecki, kes muudab baari nime ning lubab äriliselt vastutustundlikult käituda.