Soome toibub elektroonikatööstuse kokkuvarisemisest

Soome majandus on hakanud toibuma kolm aastat kestnud langusest, ütleb Danske Banki Balti riikide peaanalüütik Rokas Grajauskas.  Foto: Danske Eesti

Soomel on kõige rohkem haritud ja loovat tööjõudu maailmas, mis on võti elektroonikatööstuse kokkuvarisemisest toibumiseks, kirjutab Danske Banki Balti riikide peaanalüütik Rokas Grajauskas.

"Pole kahtlustki, et Soome majandus taastub. Maailma Majandusfoorumi andmete kohaselt on Soomel kõige rohkem haritud ja loovat tööjõudu maailmas. Seega on Soomel olemas see, mis on vajalik elektroonikatööstuse kokkuvarisemisest toibumiseks," kirjutab Rokas Grajauskas Äripäeva teemaveebis tööstusuudised.ee

"Eesti ettevõtted peavad olema valmis rongile hüppama enne, kui see liiga suure hoo sisse saab. See tähendab, et Eesti ettevõtted peavad olema valmis kas müüma lõpptooteid toibuvale Soome kliendile või osalema Soome uute esilekerkivate ettevõtlussektorite tarneahelates," märgib ta. 

Loe pikemat kommentaari Äripäeva teemaveebist tööstusuudised.ee.

Hetkel kuum