Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Enics Eesti pärjati Saksa majanduse auhinnaga

  Enics Eesti juht Jaanus Aal (ees vasakul) võtab Kultuurikatlas toimunud auhinnatseremoonial vastu 5000eurost tšekki Saksa suursaadikult Eestis Christoph Eichhornilt.Foto: Erik Peinar

  Mitmekülgse hariduse ja täiendkoolituste tõttu võitis Enics Eesti AS tänavuse Saksa majanduse auhinna Eestis, mida annab välja Saksa-Balti Kaubanduskoda.

  Kuuendat korda toimunud konkursi moto oli tänavu "Töötajad – ettevõtte edu võti". Žürii liikme ja Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti regionaalpresidendi Peer Helge Salström-Leyh sõnul oli kandidaatide sead väga erinevaid ja põnevaid personalijuhtimise kontsepte. Enics paistis kuue finalisti seast silma oma mitmekülgse hariduse ja täiendkoolituse kontseptsiooniga. "Meile avaldas muljet Enicsi mitmest erinevast elemendist koosnev terviklik kontseptsioon, mis ühendab töötajate koolitust, looduslikku keskkonda ja uue põlvkonna väljaõpet," ütles Salström-Leyh pressiteate vahendusel.
  2004. aastal asutatud Enics tegeleb Elvas tööstuselektroonika tootmisega. Enicsis töötab 650 inimest, mis teeb ettevõttest Lõuna-Eesti suurima erakapitalil põhineva tööandja. Eriti tähtsal kohal on ettevõttes hea töökeskkond ja looduskaitse. Uutele töötajatele määratakse isiklik juhendaja, kes aitab sisseelamisel ning tutvustab ettevõtte filosoofiat. Juba tehakse koostööd Eesti Lennuakadeemia ja Tartu Kutsehariduskeskusega tulevaste spetsialistide vormimisel. Ka keskkonna valdkonnas teeb ettevõte koostööd partneritega. 2014. a pälvis Enics koolitussõbralikuma organisatsiooni tiitli.
  Kaubanduskoda tunnustab sel aastal eeskujulikke Eesti ettevõtteid, kes oma uuenduslike kontseptidega praeguseid ja tulevasi töötajaid välja õpetavad ning edutavad. Žüriisse kuulusid nii majanduse kui ka poliitika esindajad Saksamaalt ja Eestist. Võitja sai auhinna koos 5000eurose rahatšekiga. Kõigile avatud e-hääletusel, mis luges ühe žürii häälena, sai kõige rohkem hääli Lasita Maja AS.
  Võitja ja teised viis finalisti saavad aastase tasuta liikmesuse Saksa-Balti Kaubanduskojas, kuhu kuulub 430 ettevõtet. Välja anti ka kaks eripreemiat. Porsche Tallinna esindus premeeris Mooncascade OÜd Porsche sportautode jääsõidu koolitusega Lapimaal, väärtuses 6000 eurot. Eesti lennufirma Nordica loosib finalistide vahel välja kaks lennupiletit Berliini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Töötuid on Eestis rohkem, kui statistika näitab
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.