Äripäev • 17. mai 2016
Jaga lugu:

Äripäeva fotograaf visati e-residentsuse konverentsilt välja

E-residentsuse konverents.  Foto: Andres Haabu

Täna Tallinnas alanud e-residentsuse konverentsil nõudis konverentsi korraldaja Reigo Reimand Äripäeva fotograafi saalist lahkumist.

Äripäeva ajakirjanik Marta Jaakson ja fotograaf Andres Haabu läksid hommikul kajastama e-residentsuse konverentsi ettekandeid. Ühel hetkel aga hakkas konverentsi üks korraldajatest Reigo Reimand nõudma fotograafilt korraldajatele tasuta pilte, ähvardades fotograafi saalist välja visata, kui ta pilte ei anna. Kuna fotograaf soovitas pilte Äripäeva fotopangast osta, pidi ta konverentsilt lahkuma.

Reimand põhjendas oma nõudmist asjaoluga, et fotograafil polnud üritusele piletit. Äripäeva ajakirjaniku Marta Jaaksoni kommentaaripalvele, miks fotograaf lahkuma pidi, vastas Reimand, et ta (fotograaf – toim) plõksis oma paar pilti ära ja kõik, see on kinnine üritus. Reimand lisas, et ta tegelikult ei oodanud sinna ka Äripäeva ajakirjanikku, sest viimane ei teinud üritusele eelreklaami.

Konverents on korraldatud koostöös Eesti riigiga ning arvestatav osa esinejatest on ministeeriumide esindajad, mis puhul tavaliselt on tegemist avaliku üritusega.

E-residentsuse projektijuht Kaspar Korjus ütles, et Finest Advisorsi korraldatud e-residentsuse konverentsile oli tema kutsutud üksnes esinema. „Kuulsime fotograafi intsidendist. Me ei ole vastutavad korraldusliku poole eest ja meil on väga kahju, et fotograaf lahkuma pidi,“ ütles Korjus.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum