Äripäev • 20. mai 2016 kell 11:54

Rõivas: Holsmer pole altkäemaksu küsimisega seotud

Taavi Rõivas  Foto: Andres Haabu

Peaminister Taavi Rõivas ütles äsja Vikerraadios, et on veendunud, et Tallinna Sadama kunagine nõukogu esimees ja reformierakondlane Remo Holsmer pole praamikuningas Vjatšeslav Leedolt altkäemaksu küsinud.

Altkäemaksu võimalikust küsimisest Leedolt, kuhu oli segatud ka Remo Holsmer, kirjutas Postimees mullu sügisel.

Teisipäeval toimunud kohtuistungil kinnitas tunnistajana üle kuulatud Vjatšeslav Leedo Delfi vahendusel, et endine Tallinna Sadama nõukogu esimees Remo Holsmer pole temalt praamihankega seonduvalt kunagi raha küsinud. "Raha küsimine tuli otseselt välja Tallinna Sadama juhatuse liikmelt Allan Kiililt. Ta nimetas ka summat. Summa oli joonistatud 4 sidrunit ehk siis 4 miljonit. Oli öeldud, et kui saame selle summaga hakkama, siis saame poliitilist toetust ja tuleb rääkida ning kohtuda inimestega, Remo Holsmeriga, kuna tema ajab sadamas seda liini. Seda ütles Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil, võis olla 2014 aastal," meenutas Leedo kohtus.

Rõivas selgitas täna Vikerraadios, et see, et Kiil küsis altkäemaksu, pole mingi üllatus. "Kui ta (Kiil – toim) viitas aga Holsmerile, siis me teame kindlalt, et ta valetas," kinnitas peaminister. "Ega me pole keegi kaitstud selle eest, et keegi kasutab küsimisel kellegi nime, et ma viin selle raha talle."

Rõivas nentis, et on fakt, et Kiil oli Reformierakonna liige. "Ja eks sellepärast on tagantjärele ka veidi piinlik," tunnistas ta ja lisas, et on täiesti kindel, et Kiil bluffis ja küsis seda raha endale. "Ma ei pea seda isegi küsima Holsmerilt, kuigi me oleme sel teemal muidugi rääkinud, ma tunnen teda piisavalt hästi."

Hetkel kuum