Valio Laeva tehas areneb edasi vaatamata kriisile piimanduses

09. juuni 2016, 09:00
Valio Laeva tehas areneb edasi vaatamata kriisile piimanduses
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160609/NEWS/160609757/AR/0/AR-160609757.jpg

Kui ei areneks, oleks meie piimatootjatel veelgi raskem - nii arvab Valio Eesti ASi juht Maido Solovjov. Ära ei tasu unustada ka pidevat tootearendust ja turundust, selleks on aga vaja investeerida tööjõudu ja seadmetesse

Tartu külje all Laeva külas paikneva Valio Laeva Meierei tehase tegevjuht Andrus Mölder rääkis, et ettevõte annab tööd rohkem kui 200le inimesele, tänavu on lisandunud 40 uut töötajat. "Laeva Meiereis kasutatav toorpiim tarnitakse suurel määral Järvamaa ja Tartumaa farmidest, samuti aga teistest suurfarmidest üle Eesti, näiteks tuleb piim ka hetkel raskes olukorras olevast Halinga farmist. Kokku tarnime piima 34st farmist ja keskmiselt võtame piima vastu 275 tonni päevas," lausus Mölder. 

Olulised investeeringud. Ettevõtte juht Maido Solovjov rääkis, et investeerima peab. Ja seda nad teevad igal aastal, keskmiselt 4 miljoni euro ulatuses. "2015. aastal oleme investeerinud kokku 3,5 miljonit eurot. Laiendasime Valio Võru tehases Forte juustulao pinda, ostsime Forte juustu pakkeliini ja soetasime sinna ka riivjuustu liini. Laeva Meiereis valmis aga uus tankisaal," rääkis Solovjov.

Laeva Meierei tegevjuht Andrus Mölder kinnitas, et investeering uude tankisaali on ennast juba praegu ära õigustanud. "Vajadus selle järgi oli suur. Uutes tankides hapnevad keefir ja jogurt. Viimasel ajal on aga tarbijate huvi keefiritoodete järgi hüppeliselt kasvanud ja nii on hetke tootmisvõimsuses saavutatud juba taas maksimum," ütles Mölder, kelle sõnul on nüüd meierei maksimaalne tootmisvõimsus 83 miljonit kilogrammi piimatooteid aastas.

Üldse on Laeva meiereisse investeeritud meierei alguspäevist kuni tänaseni 40 miljonit eurot. "Alates meierei loomisest 1995. aastal on siinsesse tootmiskompleksi investeeritud kokku 40 miljonit eurot. Tootmismaht on meiereis selle ajaga kasvanud üle kaheksa korra. Kõik, mis toodame, suudame õnneks ka turustada," lausus Mölder. Ta lisas, et kui otsida tootmises kitsaskohti, siis on need eelkõige seotud tööjõuga, just lihttööjõudu on Tartu lähistele raske leida, kuigi ettevõtte poolt on pakkuda head töötingimused ja käib ka töölisbuss.

Loe pikemalt Äripäeva põllumajanduse teemaveebist.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2016, 09:10
Otsi:

Ava täpsem otsing