Riik ostab kiriku

09. juuni 2016, 12:45
Siseminister Hanno Pevkur.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160609/NEWS/160609738/AR/0/Hanno-Pevkur.jpg

Äsja teatas siseministeerium, et ostab Narva kiriku varad pankrotipesast välja.

„Hea uudis! Riik ostab koos Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga (EELK) Narva Aleksandri suurkiriku pankrotipesast välja. Lisaks päästetakse pankrotipesast ka Sininõmme kalmistu, Vaivara vana ja uus kalmistu, vallasmälestised ning ajaloolise ja kunstilise väärtusega esemed. Kogu ostetav vara läheb siseministeeriumi omandisse, välja arvatud kalmistud, mis on kavas anda Vaivara vallale,“ teatas ministeerium.

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et Aleksandri suurkirik, mis pühitseti juba 132 aastat tagasi, on tähtis eestluse sümbol Narvas. "Nii piirkonnas elavate inimeste kui ka Eesti jaoks laiemalt on oluline, et selline märgilise tähtsusega hoone jääb avalikku kasutusse. Järgmise sammuna tuleb leida ühine nägemus selles, millise sisu hoone saab,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2016, 12:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing