Mait Kraun • 4. august 2016 kell 10:00

Prantsusmaal on ohtlikum äri teha kui Afganistanis

Prantsusmaa lipp  Foto: EPA

Ettevõtted, mis plaanivad pärast Brexitit Suurbritanniast lahkuda, võivad Prantsusmaad vältida. Nimelt selgub uuest uuringust, et riik on vägagi avatud erinevatele riskidele, mis võivad ettevõtlust takistada, vahendab CNBC.

Prantsusmaa on ainuke arenenud majandus, kus suurt segadust tekitavate rahutuste risk on „kõrge“. Riskid on isegi suuremad kui näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigis, Argentinas, Brasiilias ja isegi Afganistanis, selgub poliitilisi riske hindava uuringufirma Maplecroft andmetest.

„Ettevõtted püüavad praegu olukorda hinnata ning aru saada, kuhu oma peakorterid pärast Brexitit viia. Meie tulemused annavad kasuliku ülevaate sellest, millised probleemid ootavad ettevõtteid ees Prantsusmaal,“ teatas ettevõte meediale.

Prantsusmaal on viimase aasta jooksul toimunud sisuliselt iga nädal protestid, mille eskaleerumist oleks raske ära hoida, teatas Maplecroft. Näiteks juunis toimusid Pariisis ulatuslikud protestid, kuhu politsei oli sunnitud sekkuma. Nimelt on paljud vastu Prantsusmaa tööõigusseaduste muutmisele.

„Taolised rahutused võivad lõppeda sellega, et ettevõtted peavad oma äritegevuse katkestama. Lisaks on ohus ka füüsiline vara ja infrastruktuur,“ teatati raportis.

Lisaks Prantsusmaale toodi raportis riskantsemate riikidena välja ka Kreeka (kõrge risk) ja Itaalia (keskmine risk).

Hetkel kuum