• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaal on ohtlikum äri teha kui Afganistanis

  Prantsusmaa lippFoto: EPA

  Ettevõtted, mis plaanivad pärast Brexitit Suurbritanniast lahkuda, võivad Prantsusmaad vältida. Nimelt selgub uuest uuringust, et riik on vägagi avatud erinevatele riskidele, mis võivad ettevõtlust takistada, vahendab CNBC.

  Prantsusmaa on ainuke arenenud majandus, kus suurt segadust tekitavate rahutuste risk on „kõrge“. Riskid on isegi suuremad kui näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigis, Argentinas, Brasiilias ja isegi Afganistanis, selgub poliitilisi riske hindava uuringufirma Maplecroft andmetest.
  „Ettevõtted püüavad praegu olukorda hinnata ning aru saada, kuhu oma peakorterid pärast Brexitit viia. Meie tulemused annavad kasuliku ülevaate sellest, millised probleemid ootavad ettevõtteid ees Prantsusmaal,“ teatas ettevõte meediale.
  Prantsusmaal on viimase aasta jooksul toimunud sisuliselt iga nädal protestid, mille eskaleerumist oleks raske ära hoida, teatas Maplecroft. Näiteks juunis toimusid Pariisis ulatuslikud protestid, kuhu politsei oli sunnitud sekkuma. Nimelt on paljud vastu Prantsusmaa tööõigusseaduste muutmisele.
  „Taolised rahutused võivad lõppeda sellega, et ettevõtted peavad oma äritegevuse katkestama. Lisaks on ohus ka füüsiline vara ja infrastruktuur,“ teatati raportis.
  Lisaks Prantsusmaale toodi raportis riskantsemate riikidena välja ka Kreeka (kõrge risk) ja Itaalia (keskmine risk).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.