Vene pankur: te ei leia kunagi üles Putini salajast rikkust

VTB juht Andrei Kostin.  Foto: epa
Ave Lepik • 25. august 2016 kell 13:22

Need, kes üritavad leida Putini pangakontosid, võivad sellega terve elu tegeleda, aga nad ei leia neid kunagi, ütles VTB juht Andrei Kostin Financial Timesile.

VTB juht nimetas tulututeks nende inimeste püüdeid, kes nn Panama paberite uurimise raames üritavad leida Venemaa presidendi Vladimir Putini salajast rikkust.

Andrei Kostin ja Vladimir Putin.  Foto: epa

„Te ei taba Putinit sellelt. Tal ei ole autosid ega raha,“ ütles Kostin Briti lehele. „Tema osaks on veeta kogu oma elu tagasihoidlikult, sest terve maailm ju tunneb teda. Inimesed, kes üritavad leida Putini pangakontosid, võivad sellega terve elu tegeleda, aga nad ei leia kunagi midagi,“ ütles Kostin.

Vastates küsimustele, mis puudutasid tema juhitavat panka, rääkis Kostin, et VTB ei luba kunagi isiklikel või poliitilistel suhetel imbuda ärisse. „Mõnikord me võtame vastu ebaõigeid äriotsuseid… Mõnikord laename välja liiga palju raha. See on äri. Ma võtame riske. Kuid kui keegi süüdistab mind selles, et ma teen midagi valesti, siis las näitab mulle dokumenti!“ ütles VTB juht.

Hetkel kuum