Pille Ivask • 26. august 2016 kell 5:43

Pagulased aitavad Itaalia maavärinas kannatanuid

Pagulased Itaalias  Foto: epa

Mitmed asüülitaotlejad ning pagulased on Itaalia heategevusorganisatsioonide teatel loobunud oma päevarahast ning aitavad sellega hoopis maavärina tõttu kannatada saanud inimesi ja perekondi.

Itaalia lõunaosas paiknevas Calabria regioonis andis üle 70 pagulase nõusoleku suunata oma päevaraha kannatanute abistamiseks.

“Fotod ja videod maavärinast panid neid mõtlema nende õuduste peale, mille eest nad ise põgenesid,” lausus SPRARi projekti (pagulaste ja asüülitaotlejate kaitsesüsteem) kohalik koordinaator Giovanni Maiolo Itaalia meediale.

Arquata del Trontos, kus maavärina tõttu hukkus 50 inimest, on Beninist pärit asüülitaotleja Abdullai aidanud kaasa koristustöödel. Mehe sõnul koges ta maavärinat elus esimest korda ning mõistes, kui hirmsad on selle tagajärjed, otsustas ta koristustöödes kaasa lüüa ning ellujäänuid aidata.

Maiolo lausus, et põgenikud on aidanud palju kaasa ning kuigi pealtnäha võivad nende ponnistused olla väiksed, on tegu tähtsate arengutega just ses mõttes, et ehk aitab see murda stereotüüpe, mis pagulaste, asüülitaotlejate ja migrantide kohta levivad.

Hetkel kuum