Äripäev • 6. september 2016 kell 6:37

Haigekassa miinuse taga on oodatust haigemad inimesed

Haigekassa miinuse taga on oodatust haigemad inimesed.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Haigekassa juhatuse esimehe Tanel Rossi sõnul seletab haigekassa suurt miinust ühe tegurina see, et inimesed on prognoositust haigemad.

Esimese poolaasta lõpuks oli haigekassa kahjum üle kolme korra suurem kui eelarves planeeritud ehk üheksa miljoni asemel 33 miljonit eurot, kirjutab Eesti Päevaleht. Eesti Päevalehega vestelnud Ross loodab siiski aasta lõpuks miinuse vähendada 20 miljoni euroni.

Rossi sõnul on suurim miinuse tekitaja haigemad inimesed. Nii veebruaris kui ka mais oli ajutisel töövõimetuslehel prognoositust rohkem inimesi, see tähendas haigekassale loodetud sotsiaalmaksutulu asemel kulusid. Poolaasta jooksul tuli hüvitisi maksta 7,7 miljonit eurot rohkem kui eelmise aasta samal perioodil, kirjutab Päevaleht.

Teine suur lisakulu on Rossi sõnul haiglate ületöö ning C-hepatiidi uus ravim, mille vajajate hulk on prognoositust suurem.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum