• Jaga lugu:

  Välispoliitika ekspert: valimised on USA mainet kahjustanud

  Valgesse Majja pürgimine on USA mainet kahjustanudFoto: EPA

  USA valimised on küll lõpusirgel, kuid see on Eurasia Groupi presidendi Ian Bremmeri sõnul tõsiselt kahjustanud USA reputatsiooni liitlaste ja teiste riikide hulgas üle maailma.

  “Vaadates neid valimisi ja seda, mida mõlemad kandidaadid on öelnud kaubanduse kohta, paneb see mõtlema, mida see ütleb meie demokraatia kohta. Peaaegu kõik meie liitlased ütlevad, et nad ei ole kindlad, et Ameerika väärtused on need, mida me kuulda tahame ning ei ole üldsegi mitte kindel, et USA juhib ka edaspidi globaalselt kaubanduslepinguid,” sõnas Bremmer. “Need on sambad, millel Ameerika supervõim ja meie mõjukus üle maailma on seisnud,” sõnas ta, lisades, et peale valimisi saab olema keeruline suurendada liitlaste kindlustunnet.
  “Ükskõik, kas presidentiks astub jaanuaris Donald Trump või Hillary Clinton, ei ole asjad USA ja liitlaste jaoks enam vanaviisi,” sõnas Bremmer.
  Tema sõnul hakkavad riigid üle maailma kahtlema USA globaalse politseiniku staatuses seoses põgenikekriisi, ISISe ning teiste Lähis-Idas toimuvate konfliktidega. “Need valimised ei ole mitte kuidagi panustanud meie usaldusväärsuse taastamisesse,” märkis ta.
  Bremmer ennustab poliitika osas järgmist: Lähis-Idas kaldub võim pigem Iraani, Saudi-Araabia, Türgi ja Iisraeli kätte. Brexit saab olema pikaajaline ja ettearvamatu protsess. Angela Merkel valitakse tagasi, kuid ta kaotab toetuse ning populism kasvab kiiremini kui USAs.
  Bremmer usub, et Aasias täidab vaakumi Hiina, kuna riik jätkab globaliseerumist ning investeerib ülemaailmselt infrastruktuuri. USA probleemid aga jäävad lahenduseta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.