Ministri nõunik Riito nõukogu eesotsas

Probleemides vaevleva Riito Ehituse nõukogu esimees Ardo Ojasalu ei näe vastuolu selles, et annab nõu ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palole.   Foto: Julia-Maria Linna
Marge Väikenurm • 30. detsember 2016 kell 10:15

Probleemse Riito Ehituse nõukogu esimees Ardo Ojasalu annab nõu ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palole. Ojasalu ise leiab, et neid kaht rolli ei saa võrrelda.

Ettevõtja Ville Sinivee temaga ei nõustu, tõstatades küsimuse, miks istub ministri nõunik plekilise mainega ehitusettevõtte Riito nõukogus. „Kuidas saab ministri nõunik olla inimene, kes ei saa Riitoga hakkama? Mis nõu ta annab näiteks Rail Balticuga seoses? Lasevad kõiki üle? Tundub, et Eesti riigis on mingid kolmandad seadused – väikeettevõtjaid ei aita mitte keegi.“

Riito nõukogust tagasiastumisavalduse esitanud Ojasalu ütles, et ei ole Riito igapäevase majandustegevusega kokku puutunud. Aasta tagasi oli viimane nõukogu koosolek, erilisi probleeme välja ei paistnud. Töö kulg on juhatuse vastutada, rõhutas Ojasalu. Firma üldine majandusseis ei ole selline, et Ojasalul tekkinuks küsimus, kas juhatus tuleb tööga toime. „Pärast viimast koosolekut on juhatus tegutsenud ilma nõukogu koosolekuta,“ ütles Ojasalu.

Küsimusele, kas ta ei ole soovinud koosolekut kokku kutsuda, vastas Ojasalu jaatavalt. „Minu roll ei ole seotud sellega, et ma teeks juhatusele järelevalvet. Omanikud peaksid initsieerima koosolekut. Juhatusel tulnuks nõukogu informeerida, et on mingisugune probleem. Saneerimisest ei ole nõukogu informeeritud. Nõukogu ei helista üle päeva ega küsi, kas on tekkinud ootamatu probleem.“

Ojasalu lausus, et siduda tema kuulumist Riito nõukokku ministri nõuniku ametiga on huvitav, aga need on erinevad olukorrad. „Üks eeldab konkreetse ettevõttega tegelemist, teine on makromajanduslik teema,“ kostis Ojasalu.

Hetkel kuum