Aktsiisitõus kärpis Alexela Oili käivet

Ain Kuusik Alexela Oili tanklas.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 6. jaanuar 2017
Jaga lugu:

Alexela Oili müügikäive oli möödunud aastal 118,1 miljonit eurot, mis on varasema aastaga võrreldes kõvasti langenud - 2015. aastal teeniti 121,6 miljonit eurot.

Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik näeb kukkumise suure põhjusena transpordisektori tankimiste vähenemist. „Aina enam transpordiettevõtteid teeb oma tankimised Lätis-Leedus, kus tänu madalamale kütuseaktsiisile on diislikütus soodsam,“ põhjendas Ain Kuusik. Teise põhjusena tõi Kuusik välja madala naftahinna.

Tänavune aasta toob Kuusiku sõnul kütuseturul mitu suurt muudatust: veebruarist kasvavad taas kütuseaktsiisid ning kevadel tekib kohustus lisada kütustesse biokomponenti. Mõlema otsuse kogumõju väljendub kütusehinna tõusus. „Tänase naftahinna juures peaks juunis kütus maksma ligi 8 senti rohkem,“ sõnas Kuusik.

Alexela Oil kuulub Alexela gruppi ning on eestimaine tanklakett. Ettevõttel on 71 tanklat, tööandjaks ollakse üle 130 inimesele.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum