Kohus jättis jõusse vanalinnas öise pummeldamise keelu

Tallinna vanalinn.  Foto: Andres Haabu
Äripäev • 6. jaanuar 2017 kell 6:39

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud Tallinna vanalinnas asuvaid baare pidavate firmade kaebusi linnavalitsuse alkoholimüügi piiramise korraldusele.

Kohus ei rahuldanud OÜ Valli, Lab OÜ, Acacia Trade OÜ, Taco Express OÜ, Nimeta Management OÜ, St.Patrick’s OÜ ja Kanteron BVI OÜ apellatsioonkaebusi ning leidis, et Tallinna linnavalitsuse korraldus on kõigi ettevõtete osas õiguspärane, vahendas ERRi uudisteportaal.

Korraldusega küll piiratakse kaebajate ettevõtlusvabadust ja omandiõigust ning on võimalik ka tulu vähenemine, kuid inimeste huvi oma kodu puutumatusele ja tervise kaitsele ning avalik huvi turvalisele keskkonnale on kaalukamad kaebajate huvist võimalikult suurt kasumit teenida, tõdes kohus.

Tallinna linnavalitsus kohustas 2015. aasta 21. oktoobri korraldusega üheksat vanalinna baari lõpetama alkoholi müük südaööst kuni kella viieni hommikul ning puhkepäevale eelneval ööl kella ühest. Samuti piirama toitlustamise ja meelelahutusprogrammi pakkumine alates südaööst ning puhkepäevale eelneval ööl kella kahest, et tagada Tallinnas Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänava piirkonnas avalik kord.

Ringkonnakohtu otsuse saab vaidlustada riigikohtus kuu jooksul ehk hiljemalt 6. veebruaril.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum