Hea uudis uuriva ajakirjanduse fännidele

Äripäeva uuriv toimetus loodi uudistetoimetusele lisaks 2005. aastal, et tegeleda fokuseeritult uurivate lugudega.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 11. jaanuar 2017 kell 7:45

Äripäeva uurival toimetusel on nüüd Facebookis oma pesa, kuhu ootame kõiki uuriva ajakirjanduse huvilisi meie tegemistel silma peal hoidma, arutlema ja infot vahetama.

Vastloodud uurivale ajakirjandusele pühendatud lehekülge saad jälgima hakata siin: Äripäeva uuriv toimetus Facebookis.

Jagame lehel Äripäeva ajakirjanike uurivaid lugusid, seiku ajakirjanike töö köögipoolelt, põnevaid lugusid kolleegidelt väljaspool Äripäeva ja Eestitki jpm. Räägi siin või siis juba Facebooki-lehel kaasa, mida sina meie toimetuselt ja leheküljelt ootad.

Uuriva toimetuse ajakirjanikud on Koit Brinkmann, Mari Mets, Marge Väikenurm ja Piret Reiljan. Toimetuse juht on Piret. Toimetuse Facebooki-lehte haldabki nimetatud tiim koostöös kogu Äripäeva toimetusega.

Koit on Äripäevas töötanud üle 10 aasta. Koit on valitud Eesti aasta ajakirjanikuks ja ta on korduvalt olnud uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia nominent. Koit on paljastanud näiteks Keskerakonna varjatud rahastamiseEdgar Savisaare Šveitsi peidetud raha, endise tipp-poliitiku Jaanus Rahumägi villa Kreeta saarel ja hulga Ida-Virumaa korruptsiooni.

Mari on Äripäevas töötanud üle 3 aasta. Eelmisel aastal kirjutas Mari Äripäeva parima uuriva loo, avalikustades elatisvõlglased ja kajastades põhjalikult elatise maksmisest viilimisega seonduvaid probleeme. Mari on kirjutanud ka skeemitamistest pankrotiasjades, maksupettustest ja erinevate toetuste väljapetmisest riigilt. Mari on pälvinud Eesti parima multimeedia loo auhinna kajastusega legendaarse äriperekonna Puhkide järeltulijate käekäigust Soomes.Marge on Äripäevas töötanud üle 2 aasta. Ta tõusis kiiresti Äripäeva tippajakirjanike sekka ja valiti juba 2015. aastal toimetajate poolt Äripäeva aasta ajakirjanikuks. Marge on palju kirjutanud ehitusäris toimuvatest skeemidest ja hankeprobleemidest, Putini soosikust ettevõtja ärist Eestis ning võtnud luubi alla näiteks skandaalse Rein Kilgi tegemised. Enne Äripäeva toimetusega ühinemist töötas Marge 5 aastat maakonnalehes Valgamaalane, mille reporterina pälvis ta nominatsiooni Eesti parima noore ajakirjaniku preemiale.Piret on Äripäevas töötanud üle 10 aasta. Ta on kahekordne Bonnieri preemia laureaat, samuti mitmekordne Bonnieri preemia ja Eesti aasta ajakirjaniku tiitli nominent ja ajakirjanikutööd alustades valitud ka Eesti parimaks nooreks ajakirjanikuks. Piret on paljastanud, kuidas Swedbank pensionifondide rahaga oma hapusid investeeringuid päästis ja kuidas tippametnikud riigi kulul suurareise nautisid, samuti kaevunud näiteks Autorollo saagasse ja kütuseäri maksupettustesse.Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanikud on teinud koostööd mitmete teiste riikide uurivate ajakirjanikega, paljastades koostöös näiteks selle, kuidas eestlased Bulgaarias tšetšeeni allilmategelaste pettuse ohvriks langesid, kuidas välismaalt kokku ostetud hobuseliha valede vorstide sisse jõudis ning kuidas allilmaga seostatavad isikud rahvusvahelises kiirlaenuäris rahapesu tunnustega manöövreid tegid.

Hetkel kuum