Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hea uudis uuriva ajakirjanduse fännidele

  Äripäeva uurival toimetusel on nüüd Facebookis oma pesa, kuhu ootame kõiki uuriva ajakirjanduse huvilisi meie tegemistel silma peal hoidma, arutlema ja infot vahetama.

  Vastloodud uurivale ajakirjandusele pühendatud lehekülge saad jälgima hakata siin: Äripäeva uuriv toimetus Facebookis.
  Jagame lehel Äripäeva ajakirjanike uurivaid lugusid, seiku ajakirjanike töö köögipoolelt, põnevaid lugusid kolleegidelt väljaspool Äripäeva ja Eestitki jpm. Räägi siin või siis juba Facebooki-lehel kaasa, mida sina meie toimetuselt ja leheküljelt ootad.
  Uuriva toimetuse ajakirjanikud on Koit Brinkmann, Mari Mets, Marge Väikenurm ja Piret Reiljan. Toimetuse juht on Piret. Toimetuse Facebooki-lehte haldabki nimetatud tiim koostöös kogu Äripäeva toimetusega.
  Koit on Äripäevas töötanud üle 10 aasta. Koit on valitud Eesti aasta ajakirjanikuks ja ta on korduvalt olnud uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia nominent. Koit on paljastanud näiteks Keskerakonna varjatud rahastamiseEdgar Savisaare Šveitsi peidetud raha, endise tipp-poliitiku Jaanus Rahumägi villa Kreeta saarel ja hulga Ida-Virumaa korruptsiooni.
  Mari on Äripäevas töötanud üle 3 aasta. Eelmisel aastal kirjutas Mari Äripäeva parima uuriva loo, avalikustades elatisvõlglased ja kajastades põhjalikult elatise maksmisest viilimisega seonduvaid probleeme. Mari on kirjutanud ka skeemitamistest pankrotiasjades, maksupettustest ja erinevate toetuste väljapetmisest riigilt. Mari on pälvinud Eesti parima multimeedia loo auhinna kajastusega legendaarse äriperekonna Puhkide järeltulijate käekäigust Soomes.Marge on Äripäevas töötanud üle 2 aasta. Ta tõusis kiiresti Äripäeva tippajakirjanike sekka ja valiti juba 2015. aastal toimetajate poolt Äripäeva aasta ajakirjanikuks. Marge on palju kirjutanud ehitusäris toimuvatest skeemidest ja hankeprobleemidest, Putini soosikust ettevõtja ärist Eestis ning võtnud luubi alla näiteks skandaalse Rein Kilgi tegemised. Enne Äripäeva toimetusega ühinemist töötas Marge 5 aastat maakonnalehes Valgamaalane, mille reporterina pälvis ta nominatsiooni Eesti parima noore ajakirjaniku preemiale.Piret on Äripäevas töötanud üle 10 aasta. Ta on kahekordne Bonnieri preemia laureaat, samuti mitmekordne Bonnieri preemia ja Eesti aasta ajakirjaniku tiitli nominent ja ajakirjanikutööd alustades valitud ka Eesti parimaks nooreks ajakirjanikuks. Piret on paljastanud, kuidas Swedbank pensionifondide rahaga oma hapusid investeeringuid päästis ja kuidas tippametnikud riigi kulul suurareise nautisid, samuti kaevunud näiteks Autorollo saagasse ja kütuseäri maksupettustesse.Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanikud on teinud koostööd mitmete teiste riikide uurivate ajakirjanikega, paljastades koostöös näiteks selle, kuidas eestlased Bulgaarias tšetšeeni allilmategelaste pettuse ohvriks langesid, kuidas välismaalt kokku ostetud hobuseliha valede vorstide sisse jõudis ning kuidas allilmaga seostatavad isikud rahvusvahelises kiirlaenuäris rahapesu tunnustega manöövreid tegid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Olulisemad lood

Audiitorfirmade TOP 2: Eesti majandus väljub kriisist fundamentaalselt palju tugevama, kuid ka oluliselt suurema võlaga
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.
Grant Thornton Baltic pälvis audiitorbüroode edetabelis teise koha. Ettevõtte audiitorteenuste valdkonna juht ja partner Mart Nõmper ütleb, et 2023 saab olema kohanemise aasta: „Mõned ärimudelid, mille sisendite hinnad on kiiresti kasvanud, peavad kas kohanema või lõpetama“.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.