Äripäev • 8 veebruar 2017

DNB kasum kasvas 83 protsenti

DNB  Foto: Eiko Kink

Suvel Nordeaga ühineva DNB Panga mullune puhaskasum oli Eestis 6,3 miljonit eurot, kasvades 83% võrreldes eelmise aastaga. Kasum teeniti peamiselt tänu laenuportfelli olulisele kvaliteedi paranemisele ja tõhusale kulude kontrollile, teatas DNB.

Panga aasta kogutulu küündis 12,7 miljoni euroni, laenude netomaht jäi samale tasemele võrreldes eelmise aastaga ning ulatus aasta lõpuks 542,2 miljoni euroni. Hoiuseportfelli maht oli aasta lõpuks 329,9 miljonit eurot.  

Balti riikide majanduskasv jäi mullu oodatust väiksemaks, kasvades Eestis 1,2%, Lätis 2,0% ning Leedus 2,1%.

Mullu augustis teatasid DNB ja Nordea oma Balti äride ühendamisest ning ühtse panga loomisest. Tehinguga plaanitakse lõpule jõuda 2017. aasta teises kvartalis.

DNB Grupi 2016. aasta kasumiks oli 2,2 miljardit eurot, mis on 5,6 miljardit vähem võrreldes aasta varasemaga. Kasumi langus oli tingitud peamiselt laenude allahindlusest naftatööstuse- ja laevandussektoris. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34 protsenti aktsiatest kuulub Norra riigile.

Hetkel kuum