Äripäev • 11. aprill 2017 kell 9:30

Anna oma hääl: kes on Eesti parim juht?

Käivitub konkurss Eesti parima juhi leidmiseks  Foto: Veiko Tõkman

Konkurss Parim Juht 2017 otsib Eesti kõige eeskujulikumat juhti, kes peale enda organisatsiooni või ettevõtte tulemustele suunab ja panustab ühiskonda laiemalt.

Neljandat korda toimuval konkursil saavad oma eelistuse öelda ka Äripäeva, Postimehe ja Konverentsid.ee lugejad ning esitada inimese, kes tänavu parima juhi tiitlit väärib. Selleks tuleb täita allolev ankeet, milleks kulub 20-30 sekundit. Soovi korral saab ka osaleda loosimises, kus auhinnaks Richard Bransoni raamat "Virgini viis". Kandidaatide esitamine lõpeb 18. aprillil.

Parim juht võib töötada avalikus või erasektoris, ta on eeskuju ja inspireerib.

Žüriisse kuuluvad majandusajakirjanikud, ettevõtjad ja personalijuhid ning eelmise aasta konkursi võitja

Žürii hindab kolme asja: juhitava ettevõtte või organisatsiooni pikaajalised head tulemused, juhi eetilisus ja vastutustundlikkus ning juhi panus Eestile lisaks enda vastutada oleva organisatsiooni tegevusest laiemalt

Konkursi korraldavad Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE, meediaettevõtted Postimees ja majandusleht Äripäev ning Pärnu Konverentsid.

Soovi korral saavad kandidaadi välja välja pakkunud osaleda Richard Bransoni raamatu "Virgini viis" loosimises.

Head juhti tuleb tikutulega otsida

„Head juhtimist peab tunnustama, sest väga häid juhte on Eestis vähe,“ selgitas konkursi üks eestvedaja, Pärnu Juhtimiskonverentsi programmijuht Toomas Tamsar. Konkursi eesmärk on väärtustada Eestis tegutsevate ettevõtete ja organisatsioonide tarka inimeste juhtimist ning toetada juhtimise arendamist parimate edulugude ja eeskujude tunnustamise ning esiletõstmise kaudu.

Samuti soovib ettevõtmine juhtida tähelepanu inimeste juhtimise olulisusele ettevõtte või organisatsiooni tulemuste saavutamisel, aga tõsta ka juhtimis- ning koos sellega Eesti tööelu kvaliteeti.

Võitja kuulutatakse välja 18. mail Pärnu Juhtimiskonverentsil „Koostöö ja konkurents“. Tänavu astuvad seal üles näiteks Brexiti eestvedaja Nigel Farage, endine Šotimaa riigisekretär Sir John Elvidge, endine sõjaväepiloot Nick Goodwyn, dirigent Kristjan Järvi, Testlio asutaja ja juht Kristel Kruustük, Erply juht Kristjan Hiiemaa, Coop Eesti juht Jaanus Vihand ning paljud teised.

Möödunud aastal võitis tiitli toonane LHV Grupi juhtinud ning praegu DNB ja Nordea ühendpanka Luminor vedav Erkki Raasuke. Mullu tiitlit võites selgitas ta, et koostöö on asi, milles eestlased üldiselt üsna kehvad on. „Emotsioonid ja hinnangud tihti takistavad. Ettevõtete klastrite sees saaks rohkem asju koos teha. Võiksime jõuda sinna, et tunnetada ära, kuidas koostöö annab palju rohkem juurde võrreldes sellega, kui koostööd ei tee.“

Kuula ka, kas ta ise tahaks enda alluvuses töötada:

Kaks aastat tagasi pälvis tunnustuse reisibüroo Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, 2014. aastal toonane Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Hetkel kuum