Sirje Rank • 16. aprill 2017 kell 13:37

Trump: Hiina teeb meiega koostööd

Arhiivifoto USA presidendi Donald Trumpi ja Hiina presidendi Xi Jinpingi kohtumiselt 7. aprillil.  Foto: Scanpix/Reuters

USA presidendi esimene kommentaar Põhja-Korea ebaõnnestunud raketikatsetusele oli pühapäeva hommikul Twitterisse pandud säuts, mis ühtlasi vastas küsimusele, miks loobus Trump ühest oma kesksest valimislubadusest nimetada Hiina valuutakurssi kunstlikult mõjutavaks riigiks.

„Miks ma peaks Hiinat nimetama valuutaga manipuleerijaks, kui nad teevad meiega koostööd Põhja-Korea probleemi lahendamisel? Eks me näe, mis juhtub,“ säutsus Trump pühapäeva hommikul pärast Põhja-Korea nurjunud raketikatsetust.

Ehk siis Trump loobus valimislubadusest kritiseerida Hiinat vastutasuks koostöö eest.

Reedel avaldatud raportis ei nimetanud USA ühtegi riiki valuutaga manipuleerijaks. Hiina kohta märgiti, et maailma suuruselt teine majandusruum peaks laskma oma valuutal vabamalt liikuda koos turujõududega ning avama end rohkem kaubandusele, vahendas Bloomberg.

Hetkel kuum