• Jaga lugu:

  Ensto Ensek suurendas kasumit 1,5 miljoni võrra

  Ensto EnsekFoto: Eiko Kink

  Soome juhtaparatuuri tootja Ensto Ensek suurendas Eestis oma kasumit pooleteise miljoni euro võrra.

  Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et Ensto Ensek ASi müügitulu suurenes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 2,9 protsenti 69,05 miljoni euroni. Ärikasum suurenes aga lausa 1,55 miljoni euro võrra 2,16 miljoni euroni (+253 protsenti).
  Ettevõttes töötas 2016. aastal keskmiselt 424 inimest. Eelneva aastaga võrreldes kasvas töötajate arv 35 võrra. Käive töötaja kohta langes 5,6 protsenti 162 849 euroni. Keskmine brutotasu vähenes 5 protsenti 1215 euroni.
  „2016 oli Ensto Ensek ASi jaoks küllaltki stabiilne aasta. Nõudlus kasvas ettevõtte põhiturgudel – Soomes, Venemaal ja Ukrainas,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Ensto Enseki ekspordi osakaal müügitulust oli 93,7 protsenti. Ka kasum tõusis nõnda palju tänu sellele, et ettevõtte põhiturgudel suurenes nõudlus. Samuti tegi firma investeeringuid, mis tõstsid tootlikkust.
  Ettevõtte juhatuse töötasu oli 2016. aastal 89 700 eurot (2015. aastal 163 000 eurot). Nõukogu liikmetele töötasu ei makstud.
  Ensto Enseki emafirma on Soome ettevõte Ensto OY. Eelmise aasta üldkoosolekul otsustati, et dividende ettevõttest sel aastal ei võeta.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.