• Jaga lugu:

  Telia: me ei sunni kedagi kohtusse minema

  Telia emafirma selgitas esimest korda, miks nad ei ole Eesti Telekomi väikeaktsionäridele veel hüvitist maksnud.

  2010. aastal alanud vaidlus Eesti Telekomi endiste väikeaktsionäride ja Telia Company vahel lõppes justkui mullu novembris. Toona ei võtnud riigikohus menetlusse kaebust, et väikeaktsionäridele makstaks viis korda suurem lisahüvitis, kui kahe esimese kohtuastme mõistetud 951 835 eurot. Seega jäi kehtima Harju maakohtu otsus, milles leiti, et aktsiate ülevõtmise käigus ei maksnud Telia väikeaktsionäridele ülevõetud aktsiate eest õiglast hüvitist.
  Seni aga pole väikeaktsionärid veel hüvitist kätte saanud. Neid esindav Soraineni advokaadibüroo ja Telia Companyt esindav Ellex Raidla on eri arvamusel, kuidas see peaks kohtumääruse alusel toimuma peaks. Ellex Raidla tahab, et iga endine väikeaktsionär peab tegema neile eraldi avalduse, Soraineni büroo soovib aga saada kogu summat enda kontole ja seejärel ise aktsionäridele hüvitised maksta. Soraineni büroo on esitanud taotluse, et kohus selgitaks määruse sisu.

  Advokaadibüroo Sorainen on sel teemal esitanud manipuleerivaid väiteid ning teinud katseid saada vastavale rahasummale ise ligipääs hoolimata asjaolust, et kohus on sellekohased nõuded tagasi lükanud.

   

   

   Henriette Wendt
   Telia Company juhatuse liige 
  Telia Company juhatuse liige Henriette Wendt selgitas nüüd kommentaaris, et nad on pakkunud Eesti kohtute otsustest lähtuvalt välja lihtsa protseduuri selleks, et iga üksik nõue saaks kiiresti ja kohtuväliselt lahendatud. Vastaspool on aga öelnud, et selline menetlus on liiast, sest kohus on menetluse juba läbi viinud ja nüüd on aeg hüvitist maksta. „Me ei sunni kedagi uuesti kohtusse minema,“ ütles Wendt ja lisas, et endised väikeaktsionärid saavad lihtsalt esitada Ellex Raidla büroole avalduse ja oma kontonumbri.  
  Wendti kinnitusel on paljud endised väikeaktsionärid oma taotluse juba esitanud ja saanud ka positiivse vastuse. „Menetlusprotsess on lihtne ega ole kuigi aeganõudev. Lähipäevil teeme ka esimesed väljamaksed. Oleme teadlikud, et advokaadibüroo Sorainen on sel teemal esitanud manipuleerivaid väiteid ning teinud katseid saada vastavale rahasummale ise ligipääs hoolimata asjaolust, et kohus on sellekohased nõuded tagasi lükanud. Meile teadaolevalt ei ole ükski väikeaktsionär volitanud advokaadibürood Sorainen vastu võtma makseid Telia Company AB-lt,“ seisis Wendti kommentaaris veel.
  Ta lisas, et Telia Company ei eira väikeaktsionäride õigust kohtuotsusest tulenevale õiglasele hüvitisele ja nad lahendavad sellekohased nõuded individuaalselt. „Pidades silmas just endiste väikeaktsionäride huve, palume Väikeaktsionäride Liidul ja teistel asjaosalistel käimasolevat nõuete lahendamise protsessi mitte takistada.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Saksa keemiakeskuses toimus suur plahvatus
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Saksamaal Leverkuseni keemiatööstuspargis toimunud plahvatuses ja sellele järgnenud tulekahjus on viis inimest on kadunud ja paljud vigastatud, kirjutab Reuters.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.