Äripäev • 15. september 2017 kell 5:26

Kontrollikoja juht: lõpetame priiskamise projektidele, mida keegi ei vaja

Foto: Scanpix/Reuters

Euroopa Liidu eelarve on maailmapoliitikat arvestades liiga paindumatu ja läbipaistmatu ning vajab reformi, ütles sel nädalal Tallinnat külastanud Euroopa Kontrollikoja president Klaus-Heiner Lehne intervjuus ERRile.

Samuti rääkis ta, et audiitorite koda hakkab pöörama varasemast rohkem tähelepanu sellele, kas EL-i projektideks antud raha kulutatakse lisaks seaduslikkusele ka mõistlikult.

Lehne ütles, et kui varem vaatles kontrollikoda üksnes ELi rahastuse saanud projektide vastavust seadustele, siis nüüd auditeerivad nad üha enam projektide mõistlikkust. Ta tõi näite kontrollikoja aruandest, milles leiti, et Euroopa Liidu vahenditest on rahastatud sadamaterminale kohtades, kus on ümberringi juba palju sadamaid, mistõttu polnud Euroopa raha kasutamine otstarbekas.

Samuti on Euroopa Liidu raha investeeritud lennujaamade ehitusse, samas kui tulevane reisijate arv ja käitumine pole piisavalt hästi läbi mõeldud ning ümbritsevat infrastruktuuri pole arvesse võetud.

Pikem intervjuu Lehnega on leitav ERRist.

Hetkel kuum