• Jaga lugu:

  Eesti riigihanked said kõrgeima hinnangu

  Foto: Andras Kralla

  Eesti tõusis Euroopa Liidus riigihangete korralduses kahe aastaga madalaimalt tasemelt kõrgeima tasemega riikide gruppi.

  Eesti riigihangete korraldus oli möödunud aastal Euroopa Liidu riikide seas üks paremaid, selgub Euroopa Liidu ühtse turu tulemustabelist. Lisaks Eestile sai Euroopa Komisjonilt kõrgeima hinnangu ka näiteks Soome, Rootsi, Norra ja Leedu. Läti riigihangete korraldus hinnati keskmisele tasemele.
  Arvesse võeti riigihanked, mille maht ületas rahvusvahelist piirmäära ehk viite miljonit eurot. Eestis korraldati 2016. aastal seda summat ületavaid hankeid kokku 1,3 miljardi euro väärtuses, mis moodustas üle poole kogu hangete mahust.
  Eesti riigihangetel vähenes pakkumuste hindamisel madalaima hinna kriteeriumi kasutamine aastaga 13 protsendi võtta 65 protsendini. Ühe pakkujaga hangete osakaal vähenes 5 protsendi võrra 17 protsendini. Mitme asutuse ühiselt korraldavate hangete osakaal kasvas 7 protsendilt 9 protsendini.
  "Euroopa Liidu ühtse turu tulemustabeli näitajad kinnitavad, et Eesti riigihankepoliitika viimaste aastate arengud on kooskõlas Euroopa Liidu üldpõhimõtetega, nagu näiteks parima hinna ja kvaliteedi suhte tagamine, võrdne kohtlemine ja läbipaistvus,“ tõdes rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Kristel Mesilane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.