• Jaga lugu:

  Perearstid kui häältemagnetid

  Valimistel osalevate kandidaatide nimekirju sirvides hakkab silma perearstide rohkus – neid kandideerib peaaegu igas maakonnas, kokku 45 perearsti.

  Kusjuures valimiste konteksti arvestades on tegu tõeliselt vanade kaladega – 40 perearstil on varasem kandideerimise kogemus, ja enamikul mitte ühekordne. Perearstidest 25 kandideerijat on ka praegu tegevad oma kohalikus volikogus.
  Perearstidel on Eestis erapraksis, tegutsetakse kas äriühingu või FIEna. Kandideerivatest perearstidest neli on osanikud kahes perearstifirmas, üks kolleeg töötab FIEna. Saku Tervisekeskuse neljast perearstist osanikust kandideerib suisa kolm, kõik staažikad kandideerijad ja ka praeguse Saku vallavolikogu liikmed.
  „Perearstid on aktiivsed inimesed. Nad tahavad sõna sekka öelda, et nende huvid oleksid omavalitsuses kaitstud, nad tahavad inimeste õiguste eest seista,“ ütles Tapa Perearstikeskuse osanik Riina Niibo. „Perearstil on paljuski sotsiaaltöö. Paljud patsiendid pöörduvad mitte ainult terviseprobleemide, vaid ka muude muredega esmalt meie poole. Ja meie saame neid muresid vahendada, et need lahenduse leiaksid.“
  Kolleegist konkurent
  Niibo kandideerib Tapa vallas valimisliidus Valgejõe koos kolleegi Katrin Kuusikuga. Tegelikult on mõlemad naised varem koos kandideerinud juba viis korda ja kuuluvad Tapa vallavolikokku. „Meil ei ole kunagi omavahel olnud mingit võistlust häälte pärast,“ sõnas Niibo. „Üritame ühist asja ajada, kahekesi koos on tugevam õlatunne.“
  Väitele, et perearst kui kohalike inimeste hulgas hästi tuntud inimene on hea häältemagnet, vastas Niibo: „Eks inimesed ikka tunnevad perearste. Kui sa oled aastakümneid perearstina töötanud, siis kindlasti mingi side kogukonna inimestega tekib.“
  Saue vallas IRLi nimekirjas kandideeriva Järveotsa Perearstikeskuse perearsti Diana Ingeraineni sõnul võivad häältemagnetiks olla ka näiteks õpetajad ja direktorid. „See ei sõltu ametist, see sõltub konkreetsest inimesest,“ rõhutas ta. „Ma arvan, et valijad hindavad kandidaadi isiksust ja tema senist panust kohaliku elu edendamisse. Perearstid on omamoodi maa sool. Kes need muud ikka inimestele nõu annavad kohapeal.“
  Eriarstid valimiskeerises
  Suhteliselt aktiivsed kandideerijad on ka apteekide omanikud. Neid tiirleb valimiskarussellil kaheksa ja vaid ühel ei ole varasemat kandidaadiks olemise kogemust.
  Eriarstidest meditsiinifirmade omanikke on kandidaatide ringis 11. Neist tuntumad on naistearst Ivo Saarma (Fertilitas), veresoontekirurgid Tiit Meren ja Andrus Loog (Taastava Kirurgia Kliinik), ortopeed Toomas Tein (Medex). Kallavere Haigla üks aktsionär on perearst Boriss Slepkovski.
  Äripäev avaldas eile põhjaliku ülevaate, millest nähtub, et iga viies kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel kandideerija on ettevõtja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.