Vilja Kiisler • 27. oktoober 2017 kell 7:00

Linnamäe tahtis Adamsonist Eesti Meedia juhti teha

Aivo Adamson  Foto: Andras Kralla

Laupäeval Äripäeva persoonisaates üles astuvale Aivo Adamsonile on juhikohti pakutud rohkem, kui on ta jõudnud vastu võtta. Näiteks soovis Eesti rikkamaid inimesi Margus Linnamäe teda näha Eesti Meedia juhi kohal.

„Oli selline teema jah,“ tunnistas Adamson laupäeval kell kümme eetris olevas raadiosaates. „Ma vedasin Margust alt ja selles mõttes on mul kahju. Aga võib-olla ei vedanud, sest ma ei tea, kuidas see oleks läinud.“ Adamson rääkis, et kirjutas Linnamäele kolmeleheküljelise nägemuse Eesti Meedia tulevikust, ja Linnamäe aktsepteeris seda. Aga siis tuli Starmani pakkumine, ja see jäi peale. Adamson liitus Starmaniga 2015. aastal.

Adamsoni on kutsutud ka kandideerima ka Eesti Rahvusringhäälingu juhi kohale, ent ka ERRi juhti temast ei  saanud. „Tuleb ikka oma võimeid ka hinnata,“ arvab Adamson. „Mul on küll oma arvamus sellest, kuidas meedia täna käib. Aga viimasel hetkel mõtlesin ikka, et ma ei saa seal hakkama. Elukaaslane ütles ka, et hoia käed eemale.“ Adamson ei välista, et meediaväljaannete või -kontsernide juhtimine võiks talle huvi pakkuda tulevikus.

Äripäeva persoonisaade teeb tiiru peale tervele Adamsoni karjäärile. Tegu on ju mehega, keda kutsutakse ettevõtet juhtima enamasti siis, kui mingi jama on majas: nii on see näiteks praeguse väljakutse, rahapesust määritud Versobankiga, aga mäletatavasti ka näiteks maanteeametiga, mille juhile Tamur Tsäkkole meeldis maksumaksja raha eest lõbureise korraldada – see komme maksis talle ametikoha. Starmani kaasus oli mõnevõrra teistsugune: sinna läks Adamson ehitama, rajama, ettevõtet laiendama, ent pärast müüki Elisale jäi üks juhtkond Adamsoniga eesotsas lihtsalt üle.

Adamson on pidanud koondama ja vallandama hulga inimesi – saates saab teada, kuidas ta seda teeb. Ühtlasi kuulete võrdlemisi ootamatut avaldust ametiühingute teemal, vastuse saab küsimusele, kas Eestil võiks olla Rootsi ametiühingukultuurist midagi õppida. Saate teada, missugused inimesed Adamsonile meeldivad – ning isegi seda, missugune isa on ta olnud oma lastele ning missugune mees naisele.

Persoonisaade Aivo Adamsoniga on eetris laupäeval kell 10. Saateid järele kuulata siit.

Hetkel kuum