Äripäev • 22. november 2017 kell 7:32

Kaitseväe relvahankel osaleb üheksa pakkujat

Kaitseväe paraad.  Foto: Andras Kralla

Kaitseinvesteeringute Keskus kuulutas juunis välja hanke kaitseväele 5.56mm ja 7,62mm automaattulirelvade ja nende lisavarustuse ostmiseks. Kokku esitati hankele läbi riigihangete registri 14 taotlust, millest viis ei kvalifitseerunud.

Hanke maksimaalne eeldatav hind on 75 miljonit eurot ning tegemist on järgneva kümnendi ühe mahukama ja olulisema relvastushankega liikursuurtükkide K-9 ja laskemoona hangete kõrval.

Hankele kvalifitseerunud üheksa pakkujat on relvatootjad Heckler & Koch GmbH (Saksamaa), Sig Sauer Inc (USA), Colt Canada Corporation, Fabryka Broni "Lucznik" (Poola), Ceska Zbrojovka (Tšehhi), Israel Weapon Industries Ltd, Lewis Machine & Tool Company  (USA), Patriot Ordnance Factory Inc. (USA) ning Sako Ltd. (Soome) ja Fabbrica d?rmi Pietro Beretta S.p.A (Itaalia) ühispakkumus.

Kava kohaselt ostab keskus aastatel 2018-2021 ligikaudu 11 000 automaattulirelva. Lisaks peab sõlmitav raamleping võimaldama täiendavalt kuni 18 000 automaattulirelva ostmist aastani 2024.

Hetkel kuum