Äripäev • 8. detsember 2017
Jaga lugu:

Soomes oli öösel maavärin

Soome lipp  Foto: epa

Täna öösel värises Soomes maa – kolmemagnituudise maavärina epitsenter oli 40 kilomeetri kaugusel Oulu linnast.

Täna öösel, pool tundi pärast südaööd, registreeriti Oulust lõunapool asuvas Lumijokis 3magnituudine maavärin, mille kese oli 30 kilomeetri sügavusel maapinnas, vahendas Yle.

Soome seismoloogiainstituut märkis, et tegemist oli Soome kohta harvaesinevalt tugeva maavärinaga. Maavärinad pole tegelikult Soomes harvad, kuid nii tugevad on siiski erakordsed: suurimad maavärinad on olnud 4magnituudised ja viimati oli selliseid sadakond aastat tagasi.

Paljud Oulu elanikud kirjutasid sotsiaalmeedias, et tundsid vibratsiooni ning murelikud kodanikud helistasid ka linna päästeteenistusele, kirjutas Yle. „Maa ilmselgelt värises paar korda mõnesekundilise intervalliga,“ nentis valveteenistuse korrapidaja Marko Hottinen Ylele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum