Äripäev • 14 märts 2018

Tallinn on ärisõbralike linnade esikümnes

Financial Timesi väljaantava ajakirja fDi Magazine edetabelis on Tallinn Euroopa keskmise suurusega linnade seas ärisõbralikkuse kategoorias seitsmendal kohal.

Selle aasta edetabelis „Tuleviku Euroopa linnad ja regioonid 2018/19“ tõusis Tallinna puhul esile eelkõige linna investeerimiskeskkonna ärisõbralikkus, mille puhul hinnatakse investeeringute mahtu, äritegevuse lihtsust, välisinvesteeringute tulemusena loodud töökohtade arvu, kõrgtehnoloogiliste ja teaduspõhiste ettevõtete hulka ja maksukeskkonda, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on igasugune tunnustus linnale tähelepanuväärne. „Kõrge koht edetabelis ei ole küll omaette eesmärk, kuid annab olulise sõnumi ettevõtjatele ja investoritele linna maine ja majanduskeskkonna kohta,“ sõnas abilinnapea.

fDi edetabeleid koostatakse iga kahe aasta tagant viies põhikategoorias, võttes arvesse ligi 90 erinevat statistilist näitajat. Võrreldakse enam kui 300 linna ja 150 regiooni näitajaid.

Hetkel kuum